Το παρασκήνιο του διαζυγίου Μπογδάνου – Λατινοπούλου

Προ εβδομάδων πραγματοποιήθηκε μια άγνωστη στους πολλούς συνάντηση, τα αποτελέσματα της οποίας «έσκασαν» μόλις χθες. Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ Κωνσταντίνος Μπογδάνος συναντήθηκε με τον γνωστό επιχειρηματία και πρόεδρο της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομο Εμφιετζόγλου. Η συνάντηση βασίστηκε στο σκεπτικό της δημιουργίας ενός φορέα που θα απορροφήσει την πατριωτική Δεξιά, δεδομένων του μπλόκου στο κόμμα Κασιδιάρη

και της κεντρώας στόχευσης της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, και οι δύο από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση αντιμετώπιζαν το ίδιο «γεωγραφικό» πρόβλημα.

Η Πατριωτική Ένωση, εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις πέριξ της μονάδας, διατηρώντας όμως δυνάμεις από τη Θεσσαλία και πάνω. Ο δε Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος είναι αναγνωρίσιμος και έχει ένα γκελ σε ένα αστικό κοινό, είχε δυνάμεις στην Αττική, με το κόμμα του να κινείται επίσης πέριξ της μονάδας, αλλά πάνω από τη Θεσσαλία άρχιζαν τα προβλήματα. Ήλπιζαν, συνεπώς, ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο, προκειμένου να προετοιμαστούν για την εκλογική τους συνεργασία.

Η ανακοίνωση Μπογδάνου

Η ανακοίνωση ήρθε χθες 13/3 από τον κ. Μπογδάνο, ο οποίος θα αναλάβει αντιπρόεδρος του συνεργατικού σχήματος, ενώ θα είναι και από τους βασικούς τους εκπροσώπους προς τα ΜΜΕ, με δεδομένο ότι ο κ. Εμφιετζόγλου κάνει λιγότερες εμφανίσεις, ενώ έχει ως βασικό όχημα την παλιά εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα». «Η συμπόρευση των δύο κομμάτων μας αποτελεί μόνο την αρχή ενός μεγάλου συνασπισμού υπό τη γενική ονομασία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ». Ο συνασπισμός ήδη έχει τη στήριξη και την επιδοκιμασία και των κομμάτων Ελληνική Ανατροπή, Πατριωτικός Σύνδεσμος, ΕΛΚΙΣ, Ενωμένη Ελλάδα-Νέα Ευρώπη, Εθνικό Πατριωτικό Κόμμα Ελλάδος, την στήριξη της Επιτροπής Ελληνισμού, του Ελληνικού Τμήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, του Ελληνο-Ρωσσο-Αρμενικού Συλλόγου Φιλίας, ενώ συνοδεύεται από γενικό, ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε κόμμα, φορέα και προσωπικότητα του πατριωτικού χώρου, ώστε να συμπηχθεί επιτέλους ο πατριωτικός συνασπισμός που έχουν ανάγκη η Ελλάδα και οι Έλληνες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ».

Παλιά πρόσωπα σε νέο χώρο

Ο κ. Μπογδάνος δεν είναι το μόνο πρόσωπο που ακούγεται για το νεοπαγές σχήμα. Στην «πιάτσα» γίνεται συζήτηση για τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ Πάνο Παναγιωτόπουλο, για τον επικοινωνιολόγο Νίκο Καραχάλιο, ο οποίος κάνει αρκετές συζητήσεις, αλλά και για άλλες προσωπικότητες του ευρύτερου δεξιού χώρου. Σε αυτούς συγκαταλέγεται ο Ηλίας Μαρκόπουλος του κόμματος Νέα Ελλάδα, ο Πάρις Κουρτζίδης που έχει αναλάβει το κόμμα του Γιώργου Τράγκα, ενώ θα βολιδοσκοπηθεί, κατά πληροφορίες, και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας που είναι σε τροχιά αποχώρησης από το κυβερνών κόμμα.

Η αντίδραση Λατινοπούλου

Θυμίζουμε ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν αντιπρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ. Γράφουμε ήταν, καθώς ήταν η μόνη που μειοψήφισε για την εκλογική συμπόρευση με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, εξ ου και διεγράφη. Η ίδια εμφανίστηκε στην επίσημη σελίδα του κ. Μπογδάνου στο facebook με ένα σχόλιο, στο οποίο έγραφε: «Ήταν ένα κακοστημένο σόου 20 φίλων σου, δεν υπάρχουν υπογραφές». Παράλληλα κατηγορεί τον Κ. Μπογδάνο πως πήγε εκεί που έβριζε για καθαρά βιοποριστικούς λόγους, καταλήγοντας πως «έχεις αλλάξει 32 θέσεις, το ότι το έκανες μια ακόμη φορά δεν εκπλήσσει κανέναν».

Η απάνταση Μπογδάνου

«Το Πολιτικό Συμβούλιο της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. συγκλήθηκε παρουσία ΟΛΩΝ των αξιωματούχων του κόμματος και αποφάσισε συνεργασία με την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. Όποιος δεν σέβεται δημοκρατικές αποφάσεις, υπηρετώντας την πολυδιάσπαση του πατριωτικού χώρου και τον σχεδιασμό του Μαξίμου, διαγράφεται», απάντησε ο κ. Μπογδάνος. Κάπως έτσι, η κa Λατινοπούλου μένει για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες κομματικά ανέστια, καθώς είχε ακολουθήσει τον κ. Μπογδάνο στη φυγή από το σχήμα με τους κ. Τζήμερο και Κρανιδιώτη. Ήταν, μάλιστα, τότε η «θρυαλλίδα» της ρήξης Μπογδάνου με τους άλλους δύο, αν και τα αίτια ήταν βαθύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπογδάνου – Λατινοπούλου,bogdanou – latinopoulou