Το υπουργείο Υγείας δίνει τα αποθεματικά του ενώ ο Κουρουμπλής το διαψεύδει

Το απόλυτο… αλαλούμ με την εντολή δέσμευσης αποθεματικών φορέων του Δημοσίου που έδωσε η κυβέρνηση, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στην περίπτωση του υπουργείου Υγείας, όπου ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής διέψευδε την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

«Η

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά τα νοσοκομεία», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά». «Δεν υπάρχει πουθενά ρητή δική μου εντολή, αλλά μια τυπική υπηρεσιακή διαβίβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προς τα νοσοκομεία», τόνισε ο υπουργός και επισήμανε ότι «υπάρχει εξαίρεση για τους φορείς εκείνους, τα αποθεματικά των οποίων είναι απαραίτητα για τις επόμενες 15 ημέρες», ενώ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία -που ζήτησε χθες την παραίτησή του- «να διαβάζει καλύτερα».

«Είναι αδιάβαστοι, τεμπελιάζουν και δεν δίνουν σημασία στα γραπτά» υποστήριξε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Να μας πούνε τι προϋπολογισμούς ψήφιζαν για να τους διαχειριστούμε εμείς σήμερα. Προκειμένου να παρουσιάζουν ψεύτικα πλεονάσματα, έπρεπε να δώσουν στον ΕΟΠΥΥ 1 δισ. ευρώ και έδωσαν 560 εκατ. ευρώ. Αυτοί είναι εκείνοι που κλαυθμιρίζουν για την υγεία…».

Ωστόσο, η πραγματικότητα διαψεύδει τον υπουργό Υγείας, καθώς το έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα αποδεικνύει πως εστάλη εντολή στα νοσοκομεία για διάθεση των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ζητούν μετ’ επιτάσεως την παραίτηση του υπουργού Υγείας.

«Το πρωί το Υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Και διαβεβαίωνε μάλιστα ότι δεν θα χρειαστούν ούτε στο μέλλον να δοθούν. Την ίδια στιγμή απέστελλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του», επισήμανε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Την παραίτηση του υπουργού Υγείας ζητάει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς «αποτελεί την μοναδική επιβεβλημένη και υπεύθυνη πράξη που μπορεί να κάνει», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί με αξιοπιστία, θέματα πολιτικής υγείας του ελληνικού λαού, αφού την ίδια ώρα που παραπλανούσε και έλεγε ψέματα δημοσίως στους πολίτες, έδινε από την πίσω πόρτα στην Τράπεζα της Ελλάδος και τα ελάχιστα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία των νοσοκομείων για τη λειτουργία τους. Οι δε σημερινές του δηλώσεις δεν μας έκαναν σοφότερους, αντιθέτως εμμένει στην πολιτική της μισής αλήθειας και του μισού ψέματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα