Το ΥΠΕΞ απαντά στον Ερντογάν: Η Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα – Οφείλει να αλλάξει στάση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Λίγες ώρες μετά τις προκλήσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, η ελληνική κυβέρνηση απαντά στην τουρκική πλευρά.

«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Επίσης καταδεικνύουν την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας».

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε έπειτα από έγκριση του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα.

Η ελληνική

διπλωματία στέλνει το μήνυμα στην Άγκυρα ότι «θα συνεχίσει, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της».

«Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ:

«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στις εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της γείτονος.

Αντιθέτως, θα συνεχίσει , να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της.

Oι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου αναγνωρίζουν ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή μας.

Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση».

Οι απειλές Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε για ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Ερντογάν, Ελλάδα και Κύπρος έχουν και την υποστήριξη κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, ωστόσο αυτή η συμπεριφορά θα αποβεί σε βάρος τους.

«Θα απειλήσει τους ίδιους», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Διεθνές Δίκαιο.

Όπως είπε, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει πλήρως τα δικαιώματά της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο σε διαφορές για το Αιγαίο και το Κυπριακό.

Πρόσθεσε δε ότι «η Τουρκία δεν θα κάνει την ελάχιστη υποχώρηση.

Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους».

Υπογράμμισε, επίσης ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί τυχόν επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο.

Το άρθρο Το ΥΠΕΞ απαντά στον Ερντογάν: Η Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα – Οφείλει να αλλάξει στάση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα