Το υπέροχο, μέσα στην απλότητά του, τοστ – 3 tips για να είναι πάντα τέλειο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το τοστ είναι το πιο αγαπημένο σνακ, τόσο απλό, όσο και νόστιμο

Όμως, πρέπει να ξέρεις να το φτιάχνεις, γιατί ακόμα και το πιο απλό πραγματάκι, θέλει τα μυστικά του.

Το ψωμί

Έχει ιδιαίτερη σημασία τι ψωμί θα διαλέξουμε. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ αφράτο, ούτε πολύ στεγνό. Ιδανικά, όσο πιο αγροτικό και σπιτικό, τόσο το καλύτερο. Το έτοιμο ψωμί του τοστ

έχει επίσης τις αρετές του, αρκεί να μην είναι πολύ λεπτό.

Το τυρί

Το δεύτερο σημαντικότερο είναι το τυρί.

Θα πρέπει να λιώνει όταν ζεσταίνεται και η γεύση του να μην είναι ιδιαίτερα έντονη ώστε να υπερκαλύπτει τα υπόλοιπα υλικά. Ιδανικές επιλογές κασέρι, το γκούντα και το έμμενταλ, μοτσαρέλλα, χαλούμι αλλά και μια γραβιέρα.

Σε κάθε περίπτωση το πάχος θα πρέπει να είναι τόσο ώστε να επιτρέπει ομοιόμορφο λιώσιμο, αλλά και να «ξεφεύγει» εκτός ψωμιού για να φτιάξει αυτήν την λαχταριστή κρούστα πάνω στην τοστιέρα. Υπολογίστε περί τα 100γρ. τυρί. Εναλλακτικά, να το αλείψετε ή να το συνοδέψετε με ντομάτα ή ακόμα και cheddar!

Το αλλαντικό

Συνήθως είναι ζαμπόν ή η μορταδέλα, και θα πρέπει να είναι ποιοτική επιλογή. Ανάλογα το γούστο μας, επιλέγουμε βραστό, ψητό ή καπνιστό. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα στη θέση του. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, να είναι κομμένο σε φέτες με μέτριο πάχος και όχι λεπτό σαν χαρτί ούτε πολύ χοντρό.

Αυτά είναι τα τρία μυστικά που κρύβονται πίσω από τη μαγική γεύση του τοστ. Καλή απόλαυση λοιπόν!

Το άρθρο Το υπέροχο, μέσα στην απλότητά του, τοστ – 3 tips για να είναι πάντα τέλειο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα