Το πρώτο «εκκεντρικό» διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με έναν εκκεντρικό τρόπο όπως συνηθίζει και με φόντο την αμερικάνικη σημαία, ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ενημέρωσε τους πολίτες του για όσα σχεδιάζει να κάνει τις πρώτες εκατό ημέρες της διακυβέρνησης του.

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα μικρής διάρκειας, αλλά απόλυτα κατανοητό και αναλυτικό, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για το μεταναστευτικό, τους νόμους που θα αποσυρθούν και τις ιδέες του για μια καλύτερη και «σπουδαία Αμερική».

Ο ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών, αρχικά αναφέρθηκε στην ομάδα που έχει αναλάβει

τις απαραίτητες συναντήσεις ώστε η «μετάβαση» στην προεδρία να γίνει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες και αποκλειστικά προς συμφέρον της Αμερικής.

Ζήτησε μάλιστα από την ομάδα να συγκεντρώσει σε μία λίστα όσα μπορούν να γίνουν πριν αναλάβει επίσημα, ώστε «να επαναφέρουμε τους νόμους μας και να φέρουμε πίσω τις δουλειές μας.». «Είναι καιρός», είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ξεκινήσει τις αλλαγές, βάζοντας τέλος στη Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου του Ειρηνικού (TPP), που ήταν βασική προτεραιότητα του Ομπάμα ώστε να ισχυροποιηθούν οι σχέσεις ΗΠΑ- Ασίας.

Εκτός από τις οικονομικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, η ΤΡΡ έχει υπογραφεί από τις χώρες της μελλοντικής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών: την Αυστραλία, το Μπρουνέι, τον Καναδά, τη Χιλή, τη Μαλαισία, το Μεξικό, τη Νέα Ζηλανδία, το Περού, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ. Μαζί, οι χώρες αυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής. Την ΤΡΡ δεν έχει υπογράψει η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει από την αρχή της εκστρατείας του τη συμφωνία σαν μια «εν δυνάμει καταστροφή» που ενισχύει την ανεργία στην Αμερική και η ακύρωση της ήταν από τις βασικές υποσχέσεις του. Στο βιντεοσκοπημένο διάγγελμα, υποστηρίζει πως οι συμφωνίες των 12 κρατών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού συνιστούν «πιθανή καταστροφή για τη χώρα και σκοπός είναι νέες διμερείς συμφωνίες που θα «φέρουν θέσεις εργασίας και βιομηχανίες πίσω στην Αμερική».

Για το «καυτό» μεταναστευτικό, το υπουργείο Εργασίας θα ερευνήσει όλες τις καταχρήσεις στις θεωρήσεις διαβατηρίων και θα γίνουν όλοι οι έλεγχοι για να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις των μεταναστευτικών ροών στους εργαζομένους της Αμερικής.

Οι νόμοι Ομπάμα σχετικά με την ενέργεια θα καταργηθούν και η εθνική ασφάλεια θα διαφυλάσσεται με σχέδιο του υπουργείου ώστε οι ΗΠΑ να προστατεύονται από τις κυβερνοεπιθέσεις «και κάθε είδους επιθέσεις».

Όποιος κατείχε κυβερνητική θέση, θα απαγορεύεται βάσει ενός Κώδικα Ηθικής να γίνει λομπίστας για πέντε χρόνια, ενώ θα αποκλείει δια βίου την πιθανότητα να εργαστεί σε ξένη κυβέρνηση.

«Είναι λίγα από τα βήματα που θα κάνουμε για να μεταρρυθμίσουμε την Ουάσινγκτον και να ξαναχτίσουμε τη μεσαία τάξη. Θα σας ενημερώσω και τις επόμενες μέρες καθώς δουλεύουμε μαζί για να κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά για όλους και εννοώ για όλους» κατέληξε το πρώτο διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ, «κρατώντας» τους υποστηρικτές μπροστά στις οθόνες μέχρι το επόμενο update!

Δείτε το video:

Το άρθρο Το πρώτο «εκκεντρικό» διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα