Το παράδειγμα του Τ. Παπαδόπουλου φωτίζει τις ψυχές μας

«Σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η Κύπρος και η Ελλάδα οι λαοί έχουν ανάγκη από σύμβολα και συμβολισμούς, και το παράδειγμα του Τάσσου Παπαδόπουλου φωτίζει τις ψυχές και τα βήματά μας».

Αυτό τόνισε το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Κύπρο, κατά την ομιλία του στο μνημόσυνο για τα 4 χρόνια από τον θάνατο του τέως προέδρου της Κυπριακής

Δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση υπογράμμισε πως η αξιοπρέπεια είναι προτεραιότητα για όλους γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά, εξαρτημένοι από την επόμενη δόση.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συζήτησε για το Κυπριακό και τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής σε Ελλάδα και Κύπρο με τον πρόεδρο της Βουλής και της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ 'Αντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριο Καρογιάν, ενώ το βράδυ του Σαββάτου συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για το Μόναχο, όπου το βράδυ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο των Γερμανών Χριστιανο-κοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ. Απο τη Βαυαρία, ο κ.Σαμαράς θα μεταβεί στο Όσλο για την αυριανή τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ.
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Έθνος, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι το 2013 θα είναι έτος καμπής, καθώς από την αρχή θα υπάρξει κάποια ανακούφιση και στο 2ο μισό θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Για τον υπό κατάρτιση φορολογικό νόμο ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι στόχος είναι να μειωθούν τα φορολογικά βάρη των μισθωτών και των επιχειρήσεων με το χτύπημα της φοροδιαφυγής, ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανοχή σε καταχρήσεις μερικών συνδικαλιστών που προσπαθούν να ιδιοποιηθούν δημόσια περιουσία.

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στην Κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζει οτι «τα μεγάλα και διαχρονικά εθνικά θέματα δεν κλείνουν άρον-άρον, ωριμάζουν και λύονται».

Παράλληλα, υποδεικνύει ότι όποιοι βιάζονται να «κλείσουν» υπό συνθήκες εξωτερικών πιέσεων τέτοια θέματα «είναι πιθανότερο να τα αναπαράγουν». Επίσης, τονίζει ότι οι προσωρινές οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας δεν αφέθηκαν να οδηγήσουν σε απομόνωση την χώρα και σε απώλειες στα εθνικά ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα