Το πανίσχυρο πλωτό οπλοστάσιο που μεταφέρει το καταδρομικό Μόσκβα στη Συρία (VIDEO)

Πανικό αναμένεται να προκαλέσει στους Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και όχι μόνο… η μετακίνηση του πανίσχυρου ρωσικού καταδρομικού Μόσκβα ανοικτά της Λαττάκειας. Πρόκειται για μια πανίσχυρη μονάδα επιφανείας με πραγματικά τρομακτικό οπλισμό.

Πιο συγκεκριμένα, το σκάφος διαθέτει 16 βλήματα cruise P-500 Bazalt με εμβέλεια 550 χλμ., αλλά πρακτικά μη ανασχέσιμα καθώς πετούν με ταχύτητα 2,5 mach και μπορούν να προσβάλλουν στόχους τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα και θεωρούνται ειδικό όπλο κατά αεροπλανοφόρων.

Εναλλακτικά, το καταδρομικό μπορεί να μεταφέρει ισάριθμα βλήματα της βελτιωμένης έκδοσης P-1000 Vulkan, αλλά με τη διπλάσια εμβέλεια.

Η αντιαεροπορική προστασία του σκάφους είναι δεδομένη καθώς μεταφέρει 64 βλήματα του συστήματος SA-N-6 Grumble που είναι βέβαια η ναυτική έκδοση του S-300PMU-2 με εμβέλεια άνω των 200 χλμ.

Πέρα από στρατηγική κίνηση αυτή για τις ένοπλες δυνάμεις των Ρώσων, εξάγουν με το πανίσχυρο Μόσκβα και ένα μήνυμα χαλύβδινης «ομπρέλας προστασίας» στα μαχητικά της αεροσκάφη που επιχειρούν στην περιοχή και αναμένεται να κλιμακώσουν τις επιθέσεις του, έναντι των Τουρκομάνων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Με S-300 από το Μόσκβα και βλήματα cruise με Su-30 στον αέρα αλλά και με δεδομένη την διακοπή κάθε επικοινωνίας με την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο, η Μόσχα αναμένεται λοιπόν να δείξει τα δόντια της.

Keywords
Τυχαία Θέματα