Το ΝΑΤΟ στηρίζει την Τουρκία–Οι Ρώσοι εξετάζουν αντίποινα και στέλνουν πυραυλοφόρο στην περιοχή!

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει το ΝΑΤΟ με την εντελώς βιαστική στήριξή του στην Τουρκία, έναντι της Ρωσίας.

«Η Τουρκία ενημέρωσε τους συμμάχους για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Έχω εκφράσει στο παρελθόν την ανησυχία μου σχετικά με τις συνέπειες των στρατιωτικών δράσεων της Ρωσίας κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά την έκτακτη

Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι οι σύμμαχοι είναι αλληλέγγυοι με την Τουρκία και στηρίζουν την εδαφική ακεραιότητά της. «Η κατάσταση είναι σοβαρή και αυτό που χρειάζεται είναι ηρεμία, διπλωματία και αποκλιμάκωση», δήλωσε, καλώντας τη Μόσχα και την Άγκυρα να συνεχίσουν τις επαφές τους, για να επιλύσουν το ζήτημα. «Έχουν ήδη υπάρξει επαφές μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας και θα θέλαμε οι επαφές αυτές να συνεχιστούν», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στα νοτιοανατολικά σύνορά του.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό γενικό επιτελείο διεμήνυσε πως θα αναστείλει όλες τις επαφές σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων μετά το σημερινό επεισόδιο, καθώς και ότι το πυραυλοφόρο καταδρομικό Μόσκβα θα αναπτυχθεί στα ανοικτά της Λαττάκειας της Συρίας για να ενισχυθεί η αεροπορική άμυνα της βάσης, ανέφερε το ρωσικό γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ένας άνδρας του ρωσικού σώματος πεζοναυτών σκοτώθηκε όταν ελικόπτερο Mi-8 που έσπευσε στην περιοχή όπου κατέπεσε το Σουχόι για να διασώσει τους χειριστές δέχθηκε πυρά από το έδαφος. Το ρωσικό επιτελείο χαρακτήρισε το επεισόδιο της κατάρριψης του Σουχόι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και διεμήνυσε ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες.

Το επιτελείο ανέφερε πως, με βάση της πληροφορίες της συριακής αεράμυνας, το Σουχόι δεν εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ ραντάρ στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ κατέγραψε αντιθέτως ότι το τουρκικό καταδιωκτικό F-16 παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο… Ωστόσο, το ΝΑΤΟ δίχως να εξετάσει πρώτα όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και από τις δύο πλευρές, βιάστηκε να αποφασίσει ποιος είχε δίκιο, με μία Τουρκία που κυριολεκτικά σέρνει αυτή την στιγμή το ΝΑΤΟ σε απρόβλεπτες καταστάσεις και «αχαρτογράφητα νερά»…

Keywords
Τυχαία Θέματα