Το μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει με εκδηλώσεις

Τέσσερα χρόνια κλείνει το μουσεί της Ακρόπολης και το γιορτάζει με μια σειρά εκδηλώσεων, αλλά και μειωμένο εισητήριο.

Σήμερα (Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013), οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης θα ανακαλύψουν μαζί με τους Αρχαιολόγους – Φροντιστές τις ιστορίες των λίθων των τελευταίων 300 ετών, ενώ θα τοποθετηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα τέσσερις ειδικές οθόνες, μία σε κάθε πλευρά της ζωφόρου, με τρισδιάστατες παραστάσεις των λίθων.

Ώρες παρουσιάσεων στα ελληνικά: 11 π.μ., 12

μεσημ., 1 μ.μ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ., 8 μ.μ., 9 μ.μ.

Ώρες παρουσιάσεων στα αγγλικά: 11:30 π.μ., 2:30 μ.μ., 6:30 μ.μ.

Ώρες παρουσιάσεων στα γαλλικά: 12:30 μ.μ.

Παράλληλα, ο διάλογος για την εφαρμογή της τρισδιάστατης μεθόδου αντιγραφής για τη δημιουργία της γλυπτικής τέχνης θα συνεχίζεται στο καθημερινό Εργαστήρι Τεχνών, το οποίο την συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί τις εξής ώρες: 11 π.μ., 12 μεσημ., 6 μ.μ. (στα ελληνικά) και 12:30 μ.μ. (στα αγγλικά).

Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με μειωμένη (3 ευρώ) για όλους. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του.

Το ίδιο βράδυ, στις 9 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών στον προαύλιο χώρο, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα.

Παράλληλα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση δύο επετειακών αντιγράφων γλυπτών, την κεφαλή του Ποσειδώνα και της Άρτεμης από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα