Το «μαγείρεμα» του πολυνομοσχεδίου συνεχίζεται

Συνάντηση για να συμφωνήσουν ορισμένες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση αύριο (17/07) στη Βουλή είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη συνάντηση κλήθηκε και συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι

δύο άνδρες, συμφώνησαν στις διορθωτικές αλλαγές που θα περάσουν στο νομοσχέδιο, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο

Τρία βασικά θέματα απασχόλησαν τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης:

Πρώτον, δεν θα υποστούν συνέπειες όσοι κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και αυτό θα ισχύσει και για τη δημοτική αστυνομία, στην οποία υπηρετούν 200 κάτοχοι μεταπτυχιακού.

Δεύτερον, για τους σχολικούς φύλακες θα δημιουργηθεί πρόγραμμα με πλασματικά έτη για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Τρίτον, για το παρατηρητήριο για τα οικονομικά στους δήμους, συμφωνήθηκε να μείνουν εκτός οι ποινικές διατάξεις.

Εν τω μεταξύ, συζητείται να υπάρξει διάταξη που θα προβλέπει ότι η πλειοψηφία των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα απορροφηθούν σε διοικητικές θέσεις του υπουργείου Υγείας, αλλά το θέμα αυτό θα πάει για την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα