Το κατάπτυστο συμβόλαιο για να δουλέψεις στην “Qatar Airways”

Ένα τουλάχιστον ακραίο, βγαλμένο από «παλαιολιθικές» εποχές περιορισμών, συμβόλαιο καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι σε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο την “Qatar Airways”.

Ο 52χρονος επικεφαλής της εταιρείας, Ακμπάρ αλ Μπάκερ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα “Bild”, υποχρεώνει τους υπαλλήλους, προτού πιάσουν δουλειά, να υπογράψουν ένα συμβόλαιο με τις εξής εντολές:

- Οι γυναίκες δεν θα πρέπει για τα επόμενα πέντε χρόνια να μείνουν έγκυες. Σε περίπτωση που μία εργαζόμενη μείνει έγκυος, αποχωρεί άμεσα από την εργασία της.

- Αν βρήκαν τον

έρωτα της ζωής τους και θέλουν να παντρευτούν, θα πρέπει, προτού ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, να πάρουν τη συγκατάθεση της εταιρείας.

- Επιπλέον, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν δημοσίως με άνδρες που δεν είναι συγγενείς τους (πατέρας ή αδερφός), αρραβωνιαστικοί ή σύζυγοι.

- Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να αναρτούν φωτογραφίες στο Facebook.

- Τα μέλη του πληρώματος των “Qatar Airways” δεν θα πρέπει να εμφανίζονται σε μπαρ, φορώντας την στολή εργασίας, ακόμα κι αν θέλουν να πιουν ένα ποτήρι νερό.

- Τέλος, οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να μασάνε τσίχλα, να καπνίζουν, ακόμα και να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο, όταν φορούν την στολή εργασίας.

The post Το κατάπτυστο συμβόλαιο για να δουλέψεις στην “Qatar Airways” appeared first on Attikipress.gr Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα