Το Φάντασμα του Κιέβου: Νεκρός ο θρυλικός πιλότος που κατέρριψε 40 ρωσικά αεροσκάφη

Ο θρυλικός πιλότος με το προσωνύμιο «το Φάντασμα του Κιέβου» σκοτώθηκε στη μάχη. Πρόκειται για έναν πιλότο που πολεμούσε για την Ουκρανία εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, και πήρε το όνομα αυτό επειδή λέγεται ότι κατέρριψε περισσότερα από 40 αεροσκάφη των Ρώσων στον πόλεμο που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Η βρετανική εφημερίδα The Times μετέδωσε ότι ο πιλότος, το πραγματικό όνομα του οποίου αποκαλύπτει ως Stepan Tarabalka, σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα όταν το αεροσκάφος του, τύπου MiG-29,

καταρρίφθηκε στις 13 Μαρτίου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Γρήγορα απέκτησε φήμη σε παγκόσμιο επίπεδο αφού αναφέρθηκε ότι κατέρριψε έξι ρωσικά αεροσκάφη την πρώτη ημέρα της εισβολής, όπως είχε γνωστοποιήσει η ουκρανική κυβέρνηση. Ωστόσο, στη συνέχεια αυξήθηκαν οι εικασίες ότι το «Φάντασμα του Κιέβου» ήταν ένας ουκρανικός μύθος που σχεδιάστηκε για να εμπνεύσει γενναιότητα στις τάξεις των μαχητών της χώρας. Τώρα, πηγές επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του και τον θάνατό του στους The Times. Το κράνος και τα γυαλιά του αναμένεται να πωληθούν σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

There is reportedly a Ukrainian fighter pilot who has taken out 6 Russian jets in air to air combat. He is being called the "Ghost of Kyiv"pic.twitter.com/zCdK2URsHM

Market Rebellion (@MarketRebels) February 25, 2022

«Φάντασμα του Κιέβου»: Η Ουκρανία του απονέμει τιμές μετά θάνατον

Μετά την αρχική του επιτυχία, η ουκρανική κυβέρνηση είπε: «Οι άνθρωποι τον αποκαλούν το Φάντασμα του Κιέβου. Και δικαίως — αυτός ο άσος της UAF κυριαρχεί στους ουρανούς πάνω από την πρωτεύουσα και τη χώρα μας και έχει ήδη γίνει εφιάλτης για τα ρωσικά αεροσκάφη του εισβολέα». Του έχει απονεμηθεί μετά θάνατον το κορυφαίο μετάλλιο της χώρας για τη γενναιότητα στη μάχη, και του απονεμήθηκε ο τίτλος «Ήρωας της Ουκρανίας».

#stoprussia
Що виробляє цей український ас
——————————————–
МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ знищує "нєімєющій аналогов" Су-35 російських окупантів pic.twitter.com/z6YVnm8ezo

Defence of Ukraine (@DefenceU) February 25, 2022

Ο Tarabalka γεννήθηκε από μια οικογένεια εργατικής τάξης στο χωριό Korolivka στη δυτική Ουκρανία. Σπούδασε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Χάρκοβο και αφήνει πίσω τη σύζυγό του Olenia και τον γιο του Yarik, οκτώ ετών. Αναφορές στην Ουκρανία λένε ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για την κατάρριψη 40 ρωσικών αεροσκαφών, και πιθανώς περισσότερων. Η μητέρα του, Nahtalia, είπε ότι συνήθιζε να παρακολουθεί αεροσκάφη τύπου MiG να πετάνε πάνω από το σπίτι τους και πάντα ονειρευόταν να γίνει πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Please let the Ghost of Kyiv be real pic.twitter.com/Z4ryFRjd11

[email protected] (@Jason) February 25, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα