«Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο», λέει ο Βούτσης

«Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο, και ο Σαμαράς δεν το είχε φέρει στη Βουλή», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και μετά το χθεσινό «ναυάγιο» στη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν.

«Το ποτήρι το βλέπω μισοάδειο και είμαι αισιόδοξος.

Κανείς δεν μπορεί να το δει μισογεμάτο δεν μπορεί να είναι βάση συζήτησης το κείμενο που παρουσιάστηκε. Άρχισαν να βάζουν και μέτρα που είχαν ψηφιστεί από τη ΝΔ, οπότε έγινε φανερό ότι η συζήτηση σε οικονομικοτεχνικό επίπεδο είχε κλείσει», δήλωσε επίσης ο κ. Βούτσης.

Ο υπουργός τόνισε ακόμη πως «δεν μπορούμε να σημειώσουμε τα διακυβεύματα μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης. Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι μια δημοκρατική πρωτοβουλία για ενίσχυση εντολής για συμφωνία ρεαλισμού, όχι για ρήξη». «Θέλουν το ΔΝΤ για να τίθενται ζητήματα όπως το εργασιακό και τα ασφαλιστικά για να μην υπάρχει σύγκλιση σε αυτά τα μέτρα, όμως το ΔΝΤ από την άλλη θέλει βιώσιμο χρέος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης ο υπουργός δήλωσε: «Χρειαστήκαμε χρόνο για να πολιτικοποιηθεί ένα ζήτημα που εξαρχής θέλανε να το ρίξουν σε τεχνικά κλιμάκια, είναι ένα ζήτημα που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε αρκετές υποχωρήσεις, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει έλλειψη αυτοκριτικής και ασάφεια».

Τέλος, ο κ. Βούτσης διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως «η δόση του ΔΝΤ θα αποπληρωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα