Σκληρές απαιτήσεις από τους δανειστές προς την ελληνική κοινωνία – Ποια είναι τα μέτρα που ζητούν

Σκληρά έως απάνθρωπα είναι για την ελληνική κοινωνία τα μέτρα που ζητούν από την κυβέρνηση οι δανειστές προκειμένου να προχωρήσουν τη συμφωνία και να ανοίξουν έτσι τους «κρουνούς» της χρηματοδότησης. Αυτό προέκυψε μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Πλέον η θέση των δανειστών είναι ξεκάθαρη

και ζητούν μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν μαθηματικά την ελληνική κοινωνία σε περαιτέρω ύφεση και φτωχοποίηση προκειμένου να πληρωθούν τα δανεικά, ενώ δεν γίνεται και καμία συζήτηση για το θέμα του χρέους και το πως αυτό θα καταστεί βιώσιμο.

Να δούμε όμως ποια είναι τα μέτρα που ζητούν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ από την Ελλάδα για να υπάρξει συμφωνία:

Δύο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 23%. Στον χαμηλό συντελεστή θα μπουν τα προϊόντα που φορολογούνται με 6,5% όπως φάρμακα, βιβλία κ.α., ενώ στο υψηλό θα μπει η ενέργεια και η εστίασηΚατάργηση ΕΚΑΣΜείωση συντάξεωνΑπελευθέρωση ομαδικών απολύσεωνΆμεσες ιδιωτικοποιήσεις σε ΑΔΜΗΕ, μικρή ΔΕΗ, Ελληνικό και περιφερειακά αεροδρόμια

Επιπλέον δέχονται να μην υπάρξουν προς το παρόν περαιτέρω παρεμβάσεις στα εργασιακά δικαιώματα, τα οποία έχουν ήδη πειραχθεί, όπως βέβαια και να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε επαναφορά κάποιων δικαιωμάτων που ήδη έχουν περικοπεί.

Όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα προτείνουν 1% το 2015, 2% το 2016, 3% το 2017 και 3,5% το 2018, ενώ η ελληνική πρόταση είναι για 1% φέτος, 1,5% το 2016, 2% το 2017 και 3% το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα