Το «μπαλάκι» στους δανειστές πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας

Στην πλευρά των δανειστών έριξε το βάρος της ευθύνης για να «κλείσει» η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας.

«Δεν περιμένουμε να μας καταθέσουν σχέδιο, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένες ρεαλιστικές

προτάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «η πολιτική ηγεσία της Ε.Ε. θα προσχωρήσει στο ρεαλισμό, κάνοντάς τις δεκτές».

«Έχουμε κάνει παραχωρήσεις. Ξέρουμε ότι οι παραχωρήσεις αυτές θα είναι δύσκολες αλλά καταθέσαμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, ένα σχέδιο που η αποδοχή του θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διαίρεσης της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Είναι σαφές η απόφαση για το αν επιθυμούν την προσαρμογή στον ρεαλισμό και την έξοδο από την κρίση χωρίς διαίρεση της Ευρώπης ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, σε αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς για τις αποφάσεις τους», τόνισε εμφατικά και συνέχισε, λέγοντας, πως «το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μια ρεαλιστική προοπτική εξόδου που αποκλείει μια για πάντα τη διαίρεση ή αν κάποιοι θα συνεχίσουν να ακολουθούν την τακτική του ‘’διαίρει και βασίλευε’’».

Τέλος, επισήμανε για ακόμη μια φορά ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, με σχέδιο και στρατηγική μέσα σε αντίξοες συνθήκες» και κάλεσε τους Έλληνες «να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση και για το γεγονός ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά διεκδικεί τα δίκια της». «Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σκληρά και στις προηγούμενες που απλά υπέγραφαν τις απαιτήσεις των δανειστών», κατέληξε, πετώντας «καρφιά» στις προηγούμενες κυβερνήσεις από τότε που υπογράφτηκε το μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα