Το Bob festival καλεί νέους καλλιτέχνες στο Scratch night

Από την Ηρώ Μητρούτσικου

To Bob festival (www.bobfestival.gr ) είναι πια ένα θεατρικό γεγονός, που αναμένουν κάθε Μάιο οι θεατρόφιλοι. Δημιουργήθηκε πριν επτά χρόνια από την θεατρική ομάδα AbOvo με σκοπό να περιλαμβάνει και να παρουσιάζει τις καλύτερες νεανικές παραστάσεις που παίχτηκαν τη θεατρική σεζόν που μας πέρασε. Τότε, οι νεανικές

παραστάσεις και ειδικά αυτές που απευθύνονταν σε πιο νεανικό κοινό ήταν πολύ λιγότερες από ότι σήμερα. Ωστόσο, από την πρώτη του, κιόλας, χρονιά, το bob φέστιβαλ εξελίχθηκε σε μία δυναμική θεατρική γιορτή!

Εκτός από τις καλύτερες παραστάσεις, συχνά παρουσιάζονται προπαραστάσεις (δηλαδή work in progress που θα δουλευτούνε κι άλλο και θα παρουσιαστούνε ξανά στο κοινό, την νέα χρονιά, πιο ολοκληρωμένες), stand up, παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, συναυλίες κ.α.

Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα, και φέτος, στο Bios (Πειραιώς 84), από τις 5 ως τις 11 Μαΐου, με πολλές παραστάσεις καθημερινά!

Κατά τον τρίτο χρόνο του φεστιβάλ, δημιουργήθηκε και ο διαγωνισμός Scratch night, αρωγός για θεατρικά φιντανάκια…

Νέες ομάδες, ακόμα και παιδιά που μόλις αποφοίτησαν από δραματικές σχολές, μπορούν να κάνουν την δικιά τους μικρή θεατρική πρόταση (η οποία δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί), είτε είναι devised, είτε όχι, να διαγωνιστούν με άλλες νεανικές ομάδες και ενδεχομένως να κερδίσουν όχι μόνο ένα χρηματικό ποσό (500€), αλλά και την παραχώρηση του θεάτρου για 10 παραστάσεις τον Σεπτέμβριο, σεμινάριο δραματουργίας-παραγωγής από τους ίδιους τους AbΟvo, καθώς και την “επικοινωνία” της παράστασης.

Πιο αναλυτικά: κάθε ομάδα συμπληρώνει την αίτηση μέχρι την Παρασκευή 11 Απρίλη

http://bobfestival.gr/Bob_Theatre_Festival_2014/Scratch_2014.html

και φτιάχνει ένα μικρό βιντεάκι. Σε αυτό η ομάδα, απλά, παρουσιάζεται και μιλά για την ιδέα τους.

Οι AbΟvo επιλέγουν κάποιες από τις ομάδες, οι οποίες θα πρέπει και να ετοιμάσουν μια 15λεπτη παράσταση, ένα σκράτς, που θα παρουσιάσουν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ. Οι καλύτερες ομάδες ανακηρύσσονται φιναλίστ και λαμβάνουν μέρος στον τελικό γύρο που θα αναδείξει τον τελικό νικητή με ψηφοφορία. Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει το διπλό έπαθλο με την υποχρέωση να εξελίξει αυτό το 15λεπτο σε μια ωριαία παράσταση!

https://www.facebook.com/BobTheatreFestival.

Όσοι, λοιπόν, είστε νέοι ηθοποιοί, φερέλπιδες σκηνοθέτες και προπάντων ορεξάτοι καλλιτέχνες, σπεύσατε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε… Και που ξέρετε, μπορεί να κερδίσετε!

Keywords
Τυχαία Θέματα