«Το BBC χρειάζεται εκ βάθρων αναδιοργάνωση»

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του δικτύου του BBC, Κρις Πάτεν, στον απόηχο της παραίτησης Εντγουίσλ, ζήτησε σήμερα (Κυριακή) την εκ βάθρων αναδιοργάνωση του BBC, ενώ παράλληλα  συνεχίζεται ο σάλος για το σκάνδαλο Σάβιλ.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του δικτύου Άντριου Μαρ, ο Πάτεν απάντησε: «Αν με ρωτάτε αν το BBC χρειάζεται μια εκ βάθρων αναδιοργάνωση, λέω ναι, το έχει απόλυτη ανάγκη. Είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Ο γενικός διευθυντής του BBC

Τζορτζ Εντγουίσλ υπέβαλε το Σάββατο την παραίτησή του, μόλις τρεις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, με αφορμή τη μετάδοση της εκπομπής Newsnight, στην οποία κατηγορήθηκε λανθασμένα για παιδεραστία ένα σημαίνον στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος επί Θάτσερ, ο λόρδος Μακ Αλπάιν.

Στο ερώτημα εάν ο Εντγουίσλ πιέστηκε να παραιτηθεί ή ήταν δική του απόφαση, ο Πάτεν αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο πρώην γενικός διευθυντής του BBC «αποχώρησε με αξιοπρέπεια».

Τις τελευταίες εβδομάδες το BBC είχε επικριθεί δριμύτατα γιατί φέρεται να συγκάλυψε το γεγονός ότι ένας από τους διασημότερους παρουσιαστές του, ο Τζίμι Σάβιλ, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά δεκάδες παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα