Κλιμάκωση των ισραηλινών επεμβάσεων στη Λωρίδα της Γάζας

Στον απόηχο μίας πληθώρας επιθέσεων με πυραύλους και όλμους κατά ισραηλινών εδαφών από τη Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ομάδες, το Ισραήλ φαντάζει έτοιμο να κλιμακώσει τις επεμβάσεις του στη Λωρίδα της Γάζας,

Απαρχή του νέου κύκλου αίματος ήταν η ρίψη ενός πυραύλου κατά ενός ισραηλινού στρατιωτικού τζιπ το απόγευμα του Σαββάτου, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων ισραηλινών στρατιωτών.

Οι

ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με μαζικά πυρά κατά οικιστικών περιοχών, σκοτώνοντας τέσσερις παλαιστίνιους αμάχους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 25.
Τα αντίποινα από την παλαιστινιακή πλευρά δεν άργησαν να έρθουν, καθώς δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Γάζας προς τις ισραηλινές παραμεθόριες κωμοπόλεις.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome του Ισραήλ κατέρριψε μία μεγαλύτερου βεληνεκούς ρουκέτα «Grad», η οποία εκτοξεύθηκε με στόχο την πόλη Μπεερσεμπά.

Από την πλευρά του, το Τελ Αβίβ διενέργησε μία σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών, προκαλώντας το θάνατο δύο παλαιστίνιων ενόπλων.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα