Την Τρίτη ο καθορισμός του ορίου στις αναλήψεις από τις τράπεζες

Man using a ATM

Το πρωί της Τρίτης (7/7) θα καθοριστεί και πάλι το όριο στις αναλήψεις που έχουν επιβληθεί με το Capital Control. Στον καθορισμό τους θα παίξει ρόλο η διαθέσιμη ρευστότητα που θα υπάρχει, ενώ όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, τη Δευτέρα θα καθοριστεί και το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες, με βάση και την απόφαση που

θα πάρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που συνεδριάζει την επομένη του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Η κυρία Κατσέλη τόνισε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι όσο πιο γρήγορα πάμε στην κανονικότητα και την ομαλότητα, τόσο πιο μικρές είναι η πιθανότητες να συμβούν πράγματα που κανένας δεν θέλει.

Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο την Τρίτη ή την Τετάρτη να λειτουργήσουν τα υποκαταστήματα των τραπεζών, αφού πρώτα αποφασιστεί το όριο αναλήψεων, ενώ εφόσον ανοίξουν θα γίνονται και όλες οι άλλες συναλλαγές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυρία Κατσέλη διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σχεδιασμός για «κούρεμα» στις καταθέσεις από το ποσό των 8.000 ευρώ και πάνω.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα πάντα έχουν «παγώσει» όσον αφορά τις επαφές μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, καθώς όλοι πλέον περιμένουν το δημοψήφισμα της Κυριακής και φυσικά το αποτέλεσμά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα