«Λευκοί γάμοι» από «μαϊμού»-ιερείς

Στο μαύρο φόντο, που καλύπτει τη χώρα, λόγω των τελευταίων δραματικών γεγονότων, που βιώνουν οι πολίτες, υπάρχει και κάτι… λευκό! Όμως, κι αυτό συνιστά απάτη… πρώτου μεγέθους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο λόγος για τους λεγόμενους «λευκούς γάμους», στους οποίους… η νύφη και ο γαμπρός, όχι μόνο δεν συναντήθηκαν ποτέ στην εκκλησία, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ούτε καν γνωρίστηκαν ποτέ μεταξύ τους!

Πίσω από το φαινόμενο των «λευκών γάμων», που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα, λόγω της επιδίωξης αλλοδαπών δια του «γάμου» με Ελληνίδα να αποκτήσουν άδεια παραμονής,

αλλά και της οικονομικής ανάγκης γυναικών να «δανείσουν» τα στοιχεία τους για λίγα ευρώ, κρύβονται κυκλώματα, που «θησαυρίζουν» τα μέλη τους, ως… κουμπάροι!

Κύκλωμα με δήθεν ιερέα και σπίτι-«εκκλησία» στην Καισαριανή!

Ένα από αυτά τα κυκλώματα, που έφθασαν στο σημείο να διαθέτουν και «μαϊμού»-ιερείς, ξεσκέπασε πριν από λίγες ημέρες μια γυναίκα από την περιοχή του Μενιδίου. Αλλόφρων, έφθασε ως το Τμήμα ασφαλείας της περιοχής και κατάγγειλε ότι, καθώς πήγε να φτιάξει τη φορολογική της δήλωση, σωριάστηκε στο πάτωμα, καθώς είδε ότι το σύστημα την εμφάνιζε να είναι παντρεμένη με υπήκοο Σενεγάλης, τον οποίο όχι απλώς δεν είχε παντρευτεί, αλλά ούτε καν γνώριζε!

Από την έρευνα, που ξεκίνησε αμέσως η Αστυνομία, προέκυψε ότι ένας 37χρονος «ιερέας» είχε στήσει κομπίνα, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, οι οποίοι προσποιούνταν κι αυτοί τους ιερείς, για να προσελκύουν μετανάστες, που επιθυμούσαν να πληρώσουν για να αποκτήσουν, μέσω γάμου, νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, τους γάμους τους έκαναν πλαστογραφώντας εκκλησιαστικά έγγραφα, βιβλία γάμου και κάνοντας χρήση πλαστών σφραγίδων. Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν τελέσει 91 «γάμους» αμφίβολης νομικής υπόστασης.

Η πλειονότητα των γάμων είναι μεταξύ Ελληνίδων και υπηκόων αφρικανικών χωρών, ενώ όπως φαίνεται οι «μαϊμού»-παπάδες, εκτός από την πλαστογράφηση των δικαιολογητικών, είχαν εξαπατήσει και τους μετανάστες, που πλήρωναν αδρά, θεωρώντας ότι πρόκειται για κανονικούς ιερείς. Στο σπίτι του 37χρονου στην Καισαριανή (το είχε μετατρέψει σε… εκκλησία!), βρέθηκε πλήθος σφραγίδων και μητροπολιτικών πινακίδων, αμφίβολης γνησιότητας.

Από 5.000 έως 7.000 ευρώ η «ταρίφα» για να… αγοράσουν νύφη

Στην Ελλάδα της κρίσης και της πρώτης… υποδοχής αλλοδαπών παράτυπων μεταναστών, είναι πολλά τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος, που «θησαυρίζουν», εκμεταλλευόμενα, από τη μία την ανάγκη μεταναστών, που έχουν μπει στην Ελλάδα παράνομα και θέλουν να αποκτήσουν άδεια παραμονής, αλλά και άνεργων ή άπορων Ελληνίδων γυναικών, οι οποίες δέχονται για 5.000 έως 7.000 ευρώ να «ντυθούν» νύφες, προκειμένου να δώσουν στους αλλοδαπούς τη δυνατότητα να αποκτήσουν «πράσινη κάρτα».

Οι σπείρες θησαυρίζουν, ανακαλύπτοντας άνεργες Ελληνίδες στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, τις οποίες πληρώνουν για να τελούν πολιτικούς γάμους-«μαϊμού» με λαθρομετανάστες, οι οποίοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να «αγοράσουν» σύζυγο, με σκοπό μια άδεια παραμονής στην Ελλάδα!

Αστυνομικοί: «Παράδεισος» των «λευκών γάμων» η χώρα

Η χώρα μας πλέον, λένε οι αστυνομικοί, που ασχολούνται με το θέμα, έχει γίνει ο… παράδεισος των «εικονικών» γάμων, καθώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται στυγνά άπορες «νύφες», αλλά και «γαμπρούς», ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εσωτερικών δεν είναι ακόμα σε θέση να ξεσκεπάσουν τη μεγάλη απάτη που έχει στηθεί εδώ και χρόνια. Το φαινόμενο έχει πάρει «εφιαλτικές» διαστάσεις, αφού έχει επεκταθεί και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα κρίθηκε αναγκαία η έκδοση ειδικού εγχειριδίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εφαρμογή του οποίου θα βοηθήσει τις εθνικές Αρχές να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την τέλεση «εικονικών» γάμων, διασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμα των πολιτών της Ε.Ε. στην ελεύθερη κυκλοφορία.

Πριν από λίγο καιρό, είχε εξαρθρωθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πολυπληθής εγκληματική οργάνωση που είχε στήσει στη συμπρωτεύουσα μια καλοστημένη «φάμπρικα». Μέσω αυτής έγιναν 68 γάμοι-«μαϊμού», που εξασφάλισαν την ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπές, που έρχονταν για το χρήμα και τους… γαμπρούς στην Ελλάδα, ενώ είχε στα σχέδια και άλλους 79! Την οργάνωση αποτελούσαν πάνω από 170 άτομα, ενώ συμμετείχαν δικηγόροι, καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι!

Μέλη της ομάδας εντόπιζαν αλλοδαπούς -άντρες και γυναίκες- οι οποίοι είχαν προσωρινή άδεια παραμονής και αντί αμοιβής τούς έφερναν σε επαφή με Έλληνες, για να συνάψουν λευκό γάμο και να λύσουν έτσι ένα βασικό εμπόδιο στην έκδοση «πράσινης κάρτας».

Keywords
Τυχαία Θέματα