Την δημιουργία ‘αποκλειστικών οικονομικών ζωνών’ στην Ελλάδα προτείνει ο Μ. Σούλτς

Την πρόταση της δημιουργίας ‘αποκλειστικών οικονομικών ζωνών’ επανέφερε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, κος Μάρτιν Σουλτς, καθώς όπως υποστηρίζει με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί ταχύτερα ο στόχος της ανάπτυξης.

Στις ζώνες αυτές δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους, αλλά, άλλες ρυθμίσεις με πολύ ελαστικότερες εργασιακές σχέσεις, ώστε έτσι, οι επιχειρηματίες -που επενδύουν εκεί- να αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και οι εταιρείες που θα βρίσκονται εντός αυτών, θα απολαμβάνουν ειδικό φορολογικό καθεστώς

και πολύ χαλαρότερο θεσμικό πλαίσιο!

Ο κος Μ. Σουλτς ανέφερε το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ‘πρόγραμμα λιτότητας’ και το ότι αυτό που χρειάζεται είναι μία στρατηγική επαναφοράς της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης. Όπως διευκρίνισε, αυτό θα υλοποιηθεί μέσω επενδυτικών προγραμμάτων και με ταυτόχρονο έλεγχο από την Ε.Ε..

Κατά τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας «οργανισμός ανάπτυξης», στον οποίο ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν -προς υποστήριξη- έργα και θα ελέγχουν την εισροή των κονδυλίων.

«Θα υπάρχει έλεγχος, αλλά και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης», διευκρινίζει ο Σουλτς.

Παράλληλα, καλεί την Ελλάδα να αποδεχτεί την -επί ελληνικού εδάφους- εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από ευρωπαίους αξιωματούχους και συμπληρώνει ότι «δεν πρόκειται για μία εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά, για εργαλείο βοηθείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα