Τηλεοπτικές άδειες : Η ώρα της κρίσης-11 υποψηφιότητες για 4 θέσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι φάκελοι κατατέθηκαν, ανοίχθηκαν και η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης έχει ξεκινήσει ήδη το έργο της.

Το επόμενο στάδιο αφορά στην ενδελεχή αξιολόγηση των φακέλων που κατατέθηκαν, ώστε να κριθεί η αρτιότητά τους , σε σχέση με τα προαπαιτούμενα που από τον νόμο έχουν τεθεί.

Οι 11 υποψηφιότητες είναι οι εξής :

1.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ

2.Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL

3.Ο

τηλεοπτικός σταθμός MEGA

4.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA

5.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ

6.Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Ευ. Μαρινάκης. με την εταιρία «ALTER EGO»

7.Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON

8. Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ.

9. Η εταιρεία Dimera Media Investments Limited , που εκπροσωπείται κ. Αρτούρ Νταβιντιάν ο οποίος ανήεκι στον όμιλο του κ. Ιβάν Σαββίδη)

10.Ο τηλεοπτικός σταθμός City News ΑRΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη

11.Ανεξάρτητος τηλεοπτικός πάροχος περιεχομένου ΑΕ (κυπριακών συμφερόντων)

Ελλείψεις και προβλήματα

Κατά τη εξέλιξη της διαδικασία της αξιολόγησης κάποιο φάκελοι εμφάνισαν προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον φάκελο της υποψηφιότητας του City News Art συμφερόντων του Γ. Καρατζαφέρη έλειπε το προαπαιτούμενο παράβολο των 30.000 ευρώ. Ενώ από το φάκελο του Mega έλειπε η επίσης απαιτούμενη τραπεζική ενημερότητα. Οι υπόλοιποι φάκελοι που κατατέθηκαν θεωρούνται πλήρεις χωρίς ωστόσο να λείπουν κάποια σημάδια προχειρότητας σε κάποιους από αυτούς.

Τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την σχετική νομοθεσία οι φάκελοι που θα θεωρηθούν και θα αξιολογηθούν ως πλήρεις θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και το στάδιο της προεπιλογής. Η σχετική ανακοίνωση θα γίνει στις 14 Ιουλίου.

Στην συνέχεια θα πρέπει να καταβληθεί από τους επιτυχόντες του πρώτου σταδίου το παράβολο των τριών εκατομμυρίων ευρώ, που συνιστά και την τιμή εκκίνηση της δημοπρασίας για την λήψη τηλεοπτικής άδειας.

Ο τελικός κατάλογος των επιτυχόντων θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου, ενώ η τελική φάση του διαγωνισμού θα λάβει χώρα από τις 12-17 Αυγούστου.

Το άρθρο Τηλεοπτικές άδειες : Η ώρα της κρίσης-11 υποψηφιότητες για 4 θέσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα