Τι είπε ο γιατρός στους αστυνομικούς για την ένοπλη επίθεση

Μεγάλη αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο της χώρας και στην Αστυνομία, έχει προκαλέσει η θρασύτατη επίθεση καταμεσής της λεωφόρου Κηφισού ένοπλη επίθεση με πέντε σφαίρες κατά του διευθυντή της νεφρολογικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά, Χρήστου Ιατρού.

Η επίθεση κατά του γνωστού ευρέως γιατρού, συντονιστή της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου, που εσκεμμένα από τους ενόπλους στράφηκε στον τραυματισμό του στα πόδια, ερμηνεύεται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ως .

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΚΤΙΜΑ Η ΕΛ.ΑΣ

Όχι μόνο για το ίδιο το θύμα της επίθεσης, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Τζάνειο Νοσοκομείο, αλλά και προς άλλες ομάδες γιατρών, τους οποίους οι εντολείς της αιματηρής επίθεσης θέλουν να εκφοβίσουν για να υποκύπτουν πιθανότατα στις απαιτήσεις τους!

Γιατί, ανεπίσημα, η πρώτη και βασική υπόνοια που εξέφρασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που ερευνούν την υπόθεση, είναι ότι οι εντολείς της επίθεσης με ενεργούμενα τους δύο κρανοφόρους, προέρχονται πιθανότατα από το χώρο των ποινικών με δυνατότητες να οπλίζουν ελεύθερους επίδοξους εκτελεστές για να σκορπίσουν τρόμο.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Το σκεπτικό εστιάζεται στο γεγονός ότι στο Κρατικό Πειραιά μετάγονται συχνά-πυκνά ποινικοί κρατούμενοι-αλλά και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με καταδίκες– όταν στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού δηλώνεται αδυναμία αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Εκείνο που επιχειρούν τώρα οι ερευνητές που ανέλαβαν την υπόθεση είναι να διαπιστώσουν αν κάποιοι σε ανύποπτη στιγμή αιτήθηκαν φορτικά από το ιατρικό προσωπικό κάποια γνωμάτευση την οποία μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για διάφορους λόγους.

Είτε για να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του τελευταίου Νόμου περί αποφυλάκισης σε περίπτωση διαπιστωμένου σοβαρού προβλήματος υγείας η για άλλους αλόγους που έχουν να κάνουν με τη διαμονή εν γένει και την αντιμετώπιση κρατουμένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Στην κατεύθυνση των ερευνών οι ίδιοι αστυνομικοί που αφήνουν ως προς τα κίνητρα, εξετάζουν και την περίπτωση προσωπικών διαφορών του γιατρού– ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε τέτοια διαφορά- ακόμη και να προέρχονται οι εντολείς της επίθεσης από το ευρύτερο επαγγελματικό περιβάλλον.

Αυτή η εκδοχή είναι πιο ασθενής με δεδομένο ότι ουδείς εύκολα θα κατέληγε σε τέτοιου είδους συμβόλαιο για να τον γιατρό.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΚΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο η επίθεση να έχει κάποια συνάφεια με μια υπόθεση του 2007.

Ένας μεγαλοκακοποιός, που ήταν τότε φυλακισμένος, φέρεται να είχε ζητήσει από τον γιατρό να του προσκομίσει χαρτί που θα ανέβαζε το ποσοστό αναπηρίας του, προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης!

Ωστόσο, ο ίδιος στη σύντομη κατάθεση που έδωσε, φαίνεται να αποκρούει αυτή την εκδοχή. Φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς:

«Δεν ξέρω ποια μπορεί να ήταν τα κίνητρά τους. Δεν έχω εμπλοκή με φυλακισμένους, ίσως να μην άρεσε σε κάποιους η κοστολόγηση που έκανα στα μηχανήματα».

ΠΩΣ ΕΞΑΠΟΛΥΘΗκΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΕ ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ!

Οι δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πλησίασαν το αυτοκίνητο του γιατρού διευθυντή στις 3 παρά τέταρτο το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ βρισκόταν ακινητοποιημένο στη συμβολή Κηφισού και Πέτρου Ράλλη, λόγω της κίνησης.
Ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας, ψυχρός, ψύχραιμος και αδιαφορώντας για τα εκατοντάδες αυτοκίνητα γύρω του, πυροβόλησε τον γιατρό πέντε φορές στα πόδια από το τζάμι του συνοδηγού! Μία από τις σφαίρες προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα στο μηριαίο οστό και έμεινε μέσα στο πόδι ενώ οι άλλες τρεις προκάλεσαν διαμπερή τραύματα. Η πέμπτη δεν βρήκε τον στόχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα