Τι Αθήνα… τι Βαγδάτη!

Κι όμως υπάρχουν! Ήρθαν στην Αθήνα 29 Ιρακινοί επιχειρηματίες, επενδυτές από το Ιράκ παρακαλώ, για να  εξετάσουν την πιθανότητα σύναψης εμπορικών συμφωνιών συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις τόσο από την βιομηχανία και το εμπόριο, όσο και από τον τομέα των υπηρεσιών.

Στην ιρακινή αποστολή, υπήρχαν στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις κατασκευές (6 εταιρείες), τα τρόφιμα (3 εταιρείες), την υγεία (1 εταιρεία), τα μέσα επικοινωνίας (1), τα πετρέλαια (3 εταιρείες), τα πλαστικά (3 εταιρείες), το real

estate (4 εταιρείες), το γενικό εμπόριο (6 εταιρείες) και τον τουρισμό (2 εταιρείες).

Είχαν όμως την ατυχία να συμπέσει η επίσκεψή τους με τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του πολυνομοσχεδίου και του Προϋπολογισμού. Λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, οι 29 Ιρακινοί επενδυτές ούτε που τόλμησαν να ξεμυτίσουν από το κεντρικό ξενοδοχείο που διέμεναν, ενώ ανάλογα αντέδρασαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέμειναν μόλις μία ημέρα.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση ιρακινού επιχειρηματία σε Έλληνα, στέλεχος ομίλου από το χώρο του real estate, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν διαφέρει και πολύ από το Ιράκ, όσον αφορά τα επεισόδια. Για επενδύσεις ούτε λόγος, αν το κλίμα της χώρας σας δεν ομαλοποιηθεί και δεν πέσουν οι φόροι».

Keywords
Τυχαία Θέματα