Αυτά είναι τα νέα Ειδικά Μισθολόγια

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπάρχει μισθολογική δικαιοσύνη. Δυστυχώς, η εξίσωση των αποδοχών δεν έγινε προς τα πάνω αλλά προς τα κάτω. Η περιβόητη «εσωτερική υποτίμηση», που ήθελε από την αρχή να επιβάλει η τρόικα, γίνεται φέτος πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν πλέον «ρετιρέ». Δεν υπάρχουν «πεφωτισμένοι διανοούμενοι», ούτε προνομιούχοι των ΔΕΚΟ. Τα Ειδικά Μισθολόγια ήταν το τελευταίο

οχυρό της ελληνικής γραφειοκρατίας – κι έπεσε. 

Οι βασικοί μισθοί των δικαστών περικόπτονται κατά 119 ευρώ έως 1.111 ευρώ τον μήνα ή κατά 8% έως 27%. Τα επιδόματα ταχύτερης-αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων και η πάγια αποζημίωση μειώνονται συνολικά κατά 212 έως 397 ευρώ τον μήνα ή κατά 8% έως 29%. Οι μειώσεις στις συνολικές αποδοχές κυμαίνονται από 8% έως και 29%. Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου -του οποίου οι αποδοχές προστατεύονται από το Σύνταγμα- πρέπει να αποδεχτεί ως βασικό μισθό τα 3.023 ευρώ τον μήνα, από 4.134 ευρώ που έπαιρνε μεικτά τον μήνα. Με τα νέα μέτρα χάνει 1.111 ευρώ και ακόμα περισσότερα από τις μειώσεις έως 30% στα επιδόματα που λαμβάνει (διεκπεραίωσης 500 ευρώ, πάγια αποζημίωση 560 ευρώ, παράτασης 242 ευρώ). Συνολικά οι αποδοχές του φτάνουν πλέον στα 4.323 ευρώ μικτά, αλλά με τις κρατήσεις πέφτουν κάτω από 3.000 ευρώ τον μήνα.

Ο μηνιαίος βασικός μισθός όλων των βαθμών της ιεραρχίας των δικαστικών λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και της Γενικής Επιτροπείας αυτών, καθορίζεται με βάση τον βασικό μισθό του βαθμού του Πρωτοδίκη, ο οποίος ορίζεται πλέον στα 1.778 ευρώ, από 2.067,00 ευρώ (μείωση 289 ευρώ). 

Καθηγητές 

Οι βασικοί μισθοί, τα επιδόματα και συνακόλουθα οι συνολικές αποδοχές των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων περικόπτονται κατά 10% έως 18%. Οι μηνιαίες απώλειες από τις μειώσεις στους βασικούς μισθούς κυμαίνονται από 118 έως 316 ευρώ, ενώ από τις περικοπές στα επιδόματα διδακτικής προετοιμασίας, βιβλιοθήκης και έρευνας προκαλούνται πρόσθετες συνολικές περικοπές αποδοχών από 68 έως 195 ευρώ τον μήνα.

Ο βασικός μηνιαίος μισθός όλων των βαθμίδων των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Πανεπιστημίων με πλήρη απασχόληση, των Επιμελητών, Βοηθών και Επιστημονικών Συνεργατών καθορίζεται με βάση τον βασικό μισθό του Λέκτορα, ο οποίος ορίζεται πλέον στα 1.065 ευρώ από 1.094 ευρώ (μείωση 29 ευρώ). Ο βασικός μηνιαίος μισθός των ερευνητών που υπηρετούν σε Εθνικά Ερευνητικά Κέντρα και ανεξάρτητα Ερευνητικά Ινστιτούτα, καθώς και σε κέντρα έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών καθορίζεται με βάση τον βασικό μισθό της βαθμίδας του Ερευνητή Δ', ο οποίος ορίζεται πλέον 945 στα ευρώ από 1.046,00 ευρώ (μείωση 101 ευρώ).

Ο βασικός μηνιαίος μισθός των τακτικών καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.) ορίζεται πλέον σε 1.410 ευρώ από 1.466,00 ευρώ (μείωση 56 ευρώ). Ο βασικός μηνιαίος μισθός των συμβούλων και των παρέδρων του Παιδαγωγικού

Keywords
Αναζητήσεις
μισθός ερευνητή της ακαδημίας αθηνών 2015;
Τυχαία Θέματα