Θετικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του Φόρου Ακινήτων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Λιγότερο φόρο ακινήτων για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους φέρνουν οι αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών στον τρόπο υπολογισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Σύμφωνα με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», με τις αλλαγές διορθώνονται αδικίες και ανοίγει ο δρόμος για την εκκαθάριση του φόρου και την πληρωμή του από τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με σχετική εισήγηση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη προς τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη

προβλέπονται ελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων σε 4.500 περιοχές από όλη τη χώρα που εντάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικών τιμών το 2011 στον συμπληρωματικό φόρο.

Συν τοις άλλοις, δίνεται προθεσμία σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για να τροποποιήσουν αναδρομικά το Ε9, ώστε να αποφύγουν χαράτσια.

Εξάλλου, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail για τις οφειλές τους τόσο για τον ΕΝΦΙΑ όσο και για τον συμπληρωματικό φόρο που επιβάλλεται σε ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ

Τέλος, με τις αλλαγές ρυθμίζονται εκκρεμότητες που υπήρχαν στον υπολογισμό του φόρου, ενώ γίνεται εφικτή και η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουλίου.

Το άρθρο Θετικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του Φόρου Ακινήτων εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα