Θεοδωράκης: “Πνεύμα συναίνεσης και άρση πολιτικών προνομίων για μια καλύτερη Ελλάδα”

Κάλεσμα προς τους πολίτες «που τόσα χρόνια προσπαθούν να αλλάξουν την χώρα, να μπουν στο Ποτάμι», απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος κάλεσε επίσης και τα κοινοβουλευτικά κόμματα «να δείξουν πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας και να εκλέξουν Πρόεδρο που να μπορεί να εκπροσωπήσει τη δύναμη της χώρας», Τα παραπάνω είπε ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των εκλεγμένων στελεχών του Ποταμιού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σήμερα για να βγει η Ελλάδα

από το αδιέξοδο, τη στιγμή, που όπως είπε χαρακτηριστικά «στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω και οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα έχουν εγκαταλειφθεί» και «στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πράγματα είναι χαοτικά».

Η νέα πολιτική, όπως είπε, έχει μια προϋπόθεση και αυτή «είναι οι θεσμοί και όχι τα λεφτά», προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο από τα προβλήματα της χώρας είναι ότι «νοσεί η δημοκρατία, δηλαδή η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης, η κοινωνική μέριμνα».

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε επίσης την ανάγκη άρσης των προνομίων και της ασυλίας των κομμάτων και των πολιτικών. Χωρίς λεφτά, όπως είπε, μπορεί και πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος «για ένα αναλογικότερο, δικαιότερο και αντιπροσωπευτικότερο σύστημα» και να μπει «νέο αίμα στη Βουλή, και όχι υπάλληλοι συμφερόντων και συντεχνιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα