Θα συνεχίσει το διαστημικό της πρόγραμμά η Πιονγκγιανγκ

Θα συνεχίσει ακάθεκτη το διαστημικό της πρόγραμμα η Βόρεια Κορέα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το επιχείρημα ότι αποτελεί «νόμιμο δικαίωμα» της χώρας να εκτοξεύει πυραύλους για πολιτική χρήση.

"Λίγο ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι, θα συνεχίσουμε να ασκούμε το νόμιμο δικαίωμά μας να εκτοξεύουμε δορυφόρους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος, επανέλαβε τον «ειρηνικό» χαρακτήρα του

βορειοκορεατικού διαστημικού προγράμματος, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός γενικού σχεδίου «οικονομικής οικοδόμησης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού».

Ο ίδιος αποδοκίμασε  τις «εχθρικές δυνάμεις» στην Πιονγκγιάνγκ που δεν δέχονται «το δικαίωμα να χρησιμοποιείται το διάστημα για ειρηνικούς σκοπούς (...) το οποίο είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο από το διεθνές δίκαιο και αντανακλά την ομόφωνη βούληση της διεθνούς κοινότητας».

"Αυτό το θέμα δεν ανήκει συνεπώς σ' ένα τομέα στον οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να πει αυτό ή εκείνο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την ενέργεια της Βόρειας Κορέας, κάνοντας λόγο για μια «εξαιρετικά προκλητική» ενέργεια κατά παράβαση των αποφάσεων 1718 και 1874 του ΟΗΕ που απαγορεύουν στην Πιονγκγιάνγκ οποιαδήποτε πυρηνική ή βαλλιστική δραστηριότητα.

Ο εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής διπλωματίας κάλεσε την Ουάσινγκτον να μην προβεί σε μια στρατηγική «σύγκρουση που δεν θα βοηθήσει να λυθεί οτιδήποτε».

"Ελπίζουμε πως όλες οι ενδιαφερόμενες χώρες θα επιδείξουν λογική και θα διατηρήσουν την ηρεμία τους ώστε η κατάσταση να μην πάρει ανεπιθύμητη τροπή», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα