Τέλος ακινησίας στα ΙΧ: Όταν η ΝΔ αντιπολιτεύεται τον εαυτό της

Σε φαρσοκωμοδία για την κυβερνητική παράταξη εξελίχτηκε το θέμα των πληροφοριών ότι πρόκειται να επιβληθεί τέλος ακινησίας στα Ι.Χ, με τον βουλευτή επικρατείας της Ν.Δ Γιάννη Μιχελάκη να καταθέτει ερώτηση και κυβερνητικούς κύκλους να διαψεύδουν και να αναρωτιούνται «για τα κίνητρα όσων διακίνησαν αυτή την ιστορία».

Πιο συγκεκριμένα, σχόλια, ερωτήματα και χαμόγελα αμηχανίας προκάλεσε μεταξύ βουλευτών, κυρίως της ΝΔ, η δημοσιοποίηση ερώτησης του έως πρότινος στενότατου συνεργάτη του πρωθυπουργού, και σε κρίσιμες πρόσφατες περιόδους εκπροσώπου τύπου του κόμματος κ. Γ. Μιχελάκη,

προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, για το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτου «τέλους» για τα ακινητοποιημένα ΙΧ αυτοκίνητα.

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να αναζητήσει κάποιον άλλο τρόπο κάλυψης της υστέρησης δημοσίων εσόδων», λέει σε έντονα επικριτικό προς τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου ύφος ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η κυβέρνηση οφείλει να αποτρέψει μια οφθαλμοφανή κοινωνική αδικία. Δεν γνωρίζω εάν οι εμπνευστές αυτής της απαράδεκτης πρότασης αντέγραψαν το μέτρο που ισχύει για τους κατόχους σκαφών αναψυχής. Όμως, το σκάφος αναψυχής θεωρείται «είδος πολυτελείας» και δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο για τα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και είδος πρώτης ανάγκης για κάθε ελληνική οικογένεια».

Αργά το βράδυ, πάντως, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ότι «τα δημοσιεύματα περί επιβολής τέλους ακινησίας στα ΙΧ οχήματα που έχουν καταθέσει πινακίδες και βρίσκονται σε ακινησία, είναι εντελώς ανυπόστατα». Κυβερνητικοί κύκλοι μάλιστα τόνιζαν πως ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα και απορούσαν για τα κίνητρα όσων διακίνησαν αυτή την ιστορία.

Πληροφορίες από: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα