Τέμπη – βίντεο: Η επιβίβαση στο μοιραίο Intercity και οι πρώτες αντιδράσεις μετά το δυστύχημα

Νέα βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις τελευταίες στιγμές πριν και τις πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha μετέδωσε εικόνες από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος, με τους επιβάτες στην Αθήνα να αποχαιρετούν χαμογελαστοί συγγενείς και φίλους, πριν ανέβουν στο τρένο του θανάτου. Το μοιραίο ταξίδι ξεκινά από τον

σταθμό Αθηνών στις 19:11 της 28ης Φεβρουαρίου. Η αμαξοστοιχία φτάνει, οι πόρτες ανοίγουν και εκατοντάδες άνθρωποι επιβιβάζονται. Για τους περισσότερους τελικός προορισμός είναι η Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, στην αποβάθρα συγγενείς και φίλοι βρίσκονται μαζί τους δικούς τους ανθρώπους. Μία μητέρα με τον μικρό γιο της αποχαιρετούν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Στη συνέχεια μία παρέα φίλων αγκαλιάζεται πριν οι μισοί μπουν στο τρένο. Ένα ζευγάρι νεαρών ανταλλάσσουν τις τελευταίες αγκαλιές. Το τρένο αναχωρεί στις 19:23.

Οι κινήσεις του σταθμάρχη στη Λάρισα

Ακολουθούν καρέ-καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη πριν και μετά από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων. Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, ο σταθμάρχης, ξεκινώντας τη βάρδιά του, μπαίνει στον σταθμό και κάνει μια μικρή στάση στο γραφείο κίνησης. Στη συνέχεια προχωρά προς το κυλικείο και με ένα ποτήρι καφέ στο χέρι κατευθύνεται προς το γραφείο του.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ και ενώ ο κατηγορούμενος πλέον είναι μόνος του, ο προαστιακός από τη Θεσσαλονίκη μπαίνει στο σταθμό της Λάρισας. Νωρίτερα ο μηχανοδηγός έχει αναγκαστεί να κάνει όπισθεν, αφού ο σταθμάρχης τον οδήγησε σε λάθος γραμμή. Η στιγμή της άφιξης του Intercity 62 καταγράφεται και αυτή από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού της Λάρισας. Ο συρμός φτάνει λίγα λεπτά μετά τις 23:00 και σταθμεύει για τέσσερα λεπτά. Είναι η τελευταία επιβίβαση.

Το βίντεο δείχνει και τον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, ο οποίος αποβιβάζεται στον σταθμό την ώρα που ενημερώνεται ότι έχει συμβεί ατύχημα λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Στο υλικό αποτυπώνονται και οι κινήσεις άλλων μηχανοδηγών που βρίσκονται στον σταθμό, με τις κινήσεις του να είναι παγωμένες. Συνομιλούν σκυθρωποί, προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Ένας από αυτούς μιλά στο τηλέφωνο προσπαθώντας να μάθει πληροφορίες.

Τα τελευταία πλάνα είναι από τη στιγμή που αστυνομικοί εντοπίζουν τον κατηγορούμενο σταθμάρχη στο γραφείο του λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Στον σταθμό της Λάρισας επικρατεί παγωμάρα. Έξω από το γραφείο του σταθμάρχη, μαζί με τους αστυνομικούς, βρίσκονται οι συνάδελφοί του που ρωτούν να μάθουν τι συνέβη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη –, Intercity,tebi –, Intercity