Ταξίδι στα χνάρια του James Bond!

Ο James Bond κλείνει φέτος 50 χρόνια «ζωής» στη μεγάλη οθόνη, ενώ η ολοκαίνουργια ταινία «Skyfall» κάνει πάταγο. Για τους πιο ένθερμους οπαδούς των αποστολών του 007, το Lonely Planet συγκέντρωσε μια λίστα με τους πιο ονειρεμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, στους οποίους γυρίστηκαν οι ταινίες του James Bond τα τελευταία 50 χρόνια.

Δεν έχετε παρά να κάνετε, λοιπόν, λίγο χώρο για… αίγλη στη βαλίτσα σας και να μεταφερθείτε σε φινετσάτα ξενοδοχεία, καζίνο αλλά και παραδοσιακές γειτονιές και πόλεις όπου ο θρυλικός πράκτορας άφησε το στίγμα του!

 

1. Ξενοδοχείο και Resort Goldeneye, Τζαμάικα

Στη Τζαμάικα βρίσκεται το σημείο «0» του 007. Το ξενοδοχείο «Goldeneye», κοντά στην επονομαζόμενη «παραλία του James Bond», μοιάζει με το μέρος εκείνο που θα επέλεγε ο πράκτορας για να «αποσυρθεί», πιθανώς επειδή «γεννήθηκε» εκεί: Ο δημιουργός του Ian Fleming, ένας Βρετανός που εργαζόταν στην υπηρεσία πληροφοριών του Ναυτικού ζούσε εκεί και κλειδαμπαρώθηκε στο δωμάτιό του για να γράψει 14 μυθιστορήματα του 007. Ο Fleming έδωσε στο χαρακτήρα του το όνομα «James Bond», από έναν Αμερικάνο ορνιθολόγο συγγραφέα που είχε γράψει ένα βιβλίο σχετικά με τα πουλιά των Δυτικών Ινδιών. Ο κωδικός 007 ήταν ο αριθμός του λεωφορείου που έπαιρνε ο Fleming καθημερινά για να μεταβεί από το Canterbury στο Λονδίνο! Το ξενοδοχείο ανήκει πλέον στον Chris Blackwell, ιδρυτή της Island Records. Τα bungalows μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 1.200 δολάρια τη βραδιά (τουλάχιστον μαζί με πρωινό).

 

2. Λίμνη παγετώνων Jökulsárlón, Ισλανδία

Το όνομα αυτής της λίμνης –λίμνη παγετώνων- τα λέει όλα. Μετακινηθείτε από τη φωτεινή μπλε πλευρά με τα παγόβουνα που παρασύρονται από τα νερά της λίμνης μέσω της περιφερειακής οδού της περιοχής. Τα παγόβουνα, όπως φαίνονται στην ταινία του 1985 «View to the kill» (αυτή με τους Duran Duran) και στη σκηνή με το αυτοκινητοκυνηγητό στην ταινία του 2002 «Die another day», μπορούν να επιπλέουν επί πέντε χρόνια, πριν λιώσουν μέσα στην 600 μέτρων βάθους λιμνοθάλασσα. Φροντίστε να επισκεφτείτε αυτό το αξιοπερίεργο μέρος από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν ακόμη διοργανώνονται εκδρομές με πλοιάρια σε αυτά τα παγωμένα νερά.

 

3. Stoke Park Golf Club, Αγγλία

 

Ο Sean Connery κατέληξε να αγαπάει το γκολφ μετά το γύρισμα ενός τέτοιου αγώνα στην ταινία «Goldfinger» το 1964. Το συγκεκριμένο γήπεδο εμφανίζεται επίσης στην ταινία «Tomorrow Never Dies» του 1997. Αποτελεί το πρώτο club στη Βρετανία και βρίσκεται σε ένα κτήμα με ιστορία 1.000 ετών, αν και μεγάλο μέρος αυτού που τελικά βλέπουμε σχεδιάστηκε από τον πρώην ιδιοκτήτη του, John Penn, ο οποίος πούλησε εκατομμύρια στρέμματα στην Πενσυλβάνια και ξόδεψε τα χρήματα που κέρδισε για να μετατρέψει αυτό το κτήμα σε γήπεδο στα τέλη του 18ου αιώνα.

 

4. Κορυφή Schilthorn, Άλπεις, Ελβετία

Προσπαθήστε να παραβλέψετε το γεγονός ότι ο George Lazenby βρέθηκε εκεί στην ταινία του 1969 «On her majesty’s Secret Service». Από τις ε

Keywords
Τυχαία Θέματα