Ένας σύγχρονος Λασκαράτος ξιφουλκεί εναντίων των προνομίων της Βουλής

Το συντοπίτη του, το σπουδαίο σατιρικό ποιητή και πεζογράφο από την Κεφαλλονιά.

Ανδρεά Λασκαράτο (1811-1901) θυμήθηκε σίγουρα ο συνεπίθετός του γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Διονύσιος Λασκαράτος, ο οποίος έχει ασκήσει αναίρεση υπέρ του νόμου, εισηγούμενος στην ολομέλεια του σώματος την οριστική και πλήρη κατάργηση των όποιων προνομίων των εργαζομένων στη Βουλή.

Και θυμήθηκε τον Ανδρέα Λασκαράτο ο οποίος δε δίσταζε να εκφράζει ελεύθερα και ανεπηρέαστα τις απόψεις του στηλιτεύοντας

την υποκρισία…

Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω από το έργο του «Ιδού ο άνθρωπος», όπου κάνει λόγο για τη στασιμότητα…πάσης φύσεως: «Μωροί, υπέρμαχοι της στασιμότητος, φονεύσετε αν θέλετε τον καινοτόμον. Αλλά να ξεύρετε ότι ο φόνος του καινοτόμου είναι η εγκαινίαση των αρχών του. Πειστική διά σας απόδειξη ο φόνος του καινοτόμου Ιησού».

Έτσι και οι υπάλληλοι της Βουλής που εκφράζουν τη μέγιστη στασιμότητα έχοντας μάλιστα και προσωπικό όφελος…

Η εξαίρεση λοιπόν αυτών και μόνο των υπαλλήλων από μέτρα για μειώσεις μισθών και συντάξεων προκάλεσε την παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συγκεκριμένα του Διονύσιου Λασκαράτου, ο οποίος έχει ασκήσει αναίρεση υπέρ του νόμου, εισηγούμενος στην ολομέλεια του σώματος την οριστική και πλήρη κατάργηση των όποιων προνομίων.

Όπως υποστηρίζει, η αυτοτέλεια της Βουλής που προβλέπεται από τον κανονισμό της, αφορά μόνο θεσμικά θέματα και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά των υπαλλήλων της.

Η απόφαση της ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται έως το τέλος του μήνα.

Οι υπάλληλοι της Βουλής προσπαθώντας βέβαια να δώσουν απάντηση σε όσα ακούγονται το τελευταίο διήμερο για τη μισθολογική τους κατάσταση, με αφορμή όσα συνέβησαν Βουλή μετά την τροπολογία Στουρνάρα κατά την ημέρα ψήφισης του νέου Μνημονίου, έβγαλαν ανακοίνωση:

«Ό,τι καταργήθηκε ή καταργείται για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, καταργείται και για εμάς» σημειώνουν. Έτσι, όπως υπογραμμίζουν, η μισθοδοσία των εργαζομένων στη Βουλή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνυπολογιζόμενων και των περικοπών που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2013, έχει μειωθεί κατά 35,2% -κάτι που μεταφράζεται σε μείωση των καθαρών αποδοχών μέχρι ποσοστού 50%.

«Δεν αμφισβητείται πως το όριο των υπερωριών για τους εργαζομένους στη Βουλή, είναι μεγαλύτερο από αυτό των υπαλλήλων των υπουργείων. Όμως δεν αμφισβητείται και το γεγονός, πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή λειτουργούν με ωράρια που δεν υπάρχουν στους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου, στενού και ευρύτερου» υπενθυμίζουν οι υπάλληλοι της Βουλής.

«Δεν ζητάμε να μας λυπηθούν - γιατί πέραν του έργου μας, εκτελούμε και ένα λειτούργημα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, είναι σπάνιες έως ανύπαρκτες οι περιπτώσεις που ως εργαζόμενοι μετέχουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όμως αυτό απέχει πολύ από το να δεχθούμε να γίνουμε αδιαμαρτύρητα τα εξιλαστήρια θύματα μιας κατάστασης για την οποία και εμείς, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δεν ευθυ

Keywords
Τυχαία Θέματα