«Ταμένη Τρίτη» στον Γεώργιο Παπανικολάου

Το Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» μας καλεί στην «Ταμένη Τρίτη» στις 20 Μαρτίου, στις 20:00, που είναι αφιερωμένη στον πρωτοπόρο της ιατρικής Γεώργιο Παπανικολάου, με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατό του. Κεντρική συντονίστρια η δημοσιογράφος- τ. βουλευτής Σοφία Βούλτεψη.

Τον χαρακτήρα και τον ερευνητικό του αγώνα θα σκιαγραφήσουν η Dr. Νέδα Βουτσά-Περδίκη, η Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ελένη Δεληγιώργη, η Διευθύντρια του Κυτταρολογικού Εργαστηρίου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», Dr. Ειρήνη Δρακοπούλου – Στύπα και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών - χορηγός του Μουσείου Παπανικολάου, κ. Δημήτρης Λάππας. Επίσης η γλύπτρια κ. Ασπασία Παπαδοπεράκη, η συνθέτης κ. Ευανθία Ρεμπούτσικα, η ηθοποιός κ. Μαρία Γεωργιάδου και η ανηψιά του Γεωργίου Παπανικολάου, κ. Γιούλη Κόκκορη.

Την αγάπη του για την κλασσική μουσική και ιδιαίτερα για το βιολί, θα τονίσει σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο ο συγγραφέας κ. Γιάννης Ευσταθιάδης.

Το αφιέρωμα θα πλαισιωθεί μουσικά με έργα του Μπαχ, από τον σολίστ του βιολιού κ. Γιάννη Γεωργιάδη. Στο πιάνο τον συνοδεύει η κ. Σοφία Γκιώκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα