Τάκης Μουσαφίρης πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο σπουδαίος λαϊκός συνθέτης, Τάκης Μουσαφίρης, όπως έγραψε στο facebook ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Τάκης Μουσαφίρης άφησε πολλές πολυτραγουδισμένες επιτυχίες. Μερικά από τα πιο γνωστά του τραγούδια ήταν τα «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά» που είχε τραγουδήσει ο Στράτος Διονυσίου.

Ο Τάκης Μουσαφίρης γεννήθηκε στα Γιάννενα

και σε μικρή ηλικία μετοίκησε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές. Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ και τραγουδούσε με την κιθάρα του. Στη συνέχεια άρχισε να γράφει τραγούδια.

Συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου κ.α.

Δημοφιλή είναι τραγούδια όπως: Κάνε κάτι να χάσω το τρένο, Πες μου που πουλάν καρδιές, Ένα τραγούδι πες μου ακόμα, Ο Ταξιτζής, Μυστικέ μου Έρωτα, Σ’ αγαπώ ακόμα, Άκου, Άτακα κι επί τόπου, Σε μια στοίβα καλαμιές, Εγώ ο ξένος, Ένα λεπτό περιπτερά, Χιονάνθρωπος, Άγνωστε φίλε, Αγαπάω δύσκολα, Εγώ να δεις, Το σ’ αγαπώ δεν το λέω, Λέγε μου σ’ αγαπώ, Οι Ξενύχτες, Εμείς οι δύο.

«Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα», είχε δηλώσει η Πίτσα Παπαδοπούλου αναγνωρίζοντας πόσο καθοριστική ήταν για την καριέρα της η γνωριμία και τα τραγούδια που της έγραψε ο σπουδαίος συνθέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα