Μαραντόνα: Κατέβηκε στους δρόμους ο κόσμος στο Μπουένος Άιρες

Κόσμος στο Μπουένος Άιρες έχει κατέβει στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα θεωρώντας πως υπάρχουν ιατρικές ευθύνες.

Χιλιάδες κόσμος βγήκε στους κεντρικούς δρόμους του Μπουένος Άιρες ζητώντας δικαιοσύνη για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Αργεντινός θρύλος έφυγε από την ζωή στις 25 Νοεμβρίου του 2020 βυθίζοντας στην θλήψη όλο τον κόσμο και η οικογένειά του θεωρεί πως υπάρχουν ευθύνες που του κόστισαν την ζωή.

Ο θάνατος του έχει ανοίξει έρευνα για το κατά πόσο υπάρχει

ευθύνη των γιατρών και των νοσοκόμων που ήταν υπεύθυνοιγια την υγεία του Μαραντόνα μετά την επέμβαση που είχε υποβληθεί για την αφαίρεση αιματώματος από το κέφάλι του.

Η οικογένειά του αλλά και οι φανατικοί του οπαδοί θεωρούν ότι ο Ντιέγκο θα μπορούσε να είχε σωθεί και πως υπάρχουν ευθύνες από το ιατρικό προσωπικό. Για τον λόγο αυτό με συνθήματα όπως: «Δεν πέθανε, τον σκότωσαν» αλλά και συνθήματα και τραγούδια υπέρ του μεγάλου τους ειδώλου, κατέβηκαν στο πιο κεντρικό σημείο του Μπουένο Άιρες, στον Οβελίσκο, όπου ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη. 

Η διαδήλωση αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά την απόφαση του εισαγγελέα να ζητήσει πόρισμα από εξειδικευμένο ιατρικό τιμ για τον θάνατό του. Η επιτροπή, η οποία αποτελείται από 10  ιατρικούς εμπειρογνώμονες, αλλά και άλλους δέκα ανεξάρτητους εκπροσώπους συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα και αναμένεται να ανακοινώσει τα ευρήματά της σε δύο ή τρεις εβδομάδες από τώρα και το αν υπάρχουν ευθύνες για την απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα

Πηγή κειμένου: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα