Τα "Θέλω" και το... μπορώ;

H εβδομάδα που πέρασε για τον ΑΡΗ, θύμισε έντονα την περσινή χρονιά. Δικαιολογημένα υπήρξε από τον κόσμο ανησυχία, δυσαρέσκεια και αυτή εκφράστηκε ποικιλοτρόπως.

Από την άλλη είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε η… περσινή λειτουργία. Υπήρξε δηλαδή αντίδραση από την ΠΑΕ και τον κ. Ηλιάδη, αν και για πολλούς η αντίδραση έπρεπε να είναι η απομάκρυνση του τεχνικού διδύμου Χατζηνικολάου-Μούτα.

Και γράφω για τεχνικό δίδυμο γιατί μέχρι στιγμής ο Μούτας εξακολουθεί και λειτουργεί ως βοηθός του Χατζηνικολάου και όχι ως τεχνικός

διευθυντής και επομένως άμεσος προιστάμενος και συνδετικός κρίκος με την διοίκηση.

Ένα απλό παράδειγμα θα σημειώσω. Αν κάνει κάτι λάθος ο Χατζηνικολάου, θα πάει ο Μούτας στην διοίκηση και θα το σημειώσει; Θα εισηγηθεί ποτέ αντικατάσταση του προπονητή ένας τεχνικός διευθυντής που μέχρι πέρσι ήταν ο βοηθός του; Όχι βέβαια. Όπως φυσικά δεν είναι δυνατόν ο τεχνικός διευθυντής μίας ομάδας να κάθεται στον πάγκο και να δίνει οδηγίες στους παίκτες.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει θέμα ρόλων στην ομάδα και φυσικά είναι επίσης ξεκάθαρο ότι την ευθύνη για όλα αυτά την έχει πάντα το κεφάλι. Ο Ηλιάδης το ξέρει πάρα πολύ καλά, ότι όλα όσα πέτυχε με το άρθρο 99, τις μεταγραφικές κινήσεις που χειρίστηκε ο ίδιος (Μανιάς, Τάτος) μπορεί πολύ εύκολα να τις ξεχάσει ο κόσμος με την εικόνα της ομάδας να είναι όπως αυτή στο παιχνίδι με την Καλλονή.

Προσωπικά θεωρώ δεδομένο ότι ήδη ψάχνει για τους επόμενους. Αν μάλιστα δεν ήταν προσωπική του επιλογή ο Χατζηνικολάου και η εφεύρεση με Μούτα σε ρόλο τεχνικού διευθυντή θα είχε ήδη προβεί σε αντικατάσταση. Ίσως το μόνο που τον κρατάει να είναι αυτό που περιμένει ως την Κυριακή το βράδυ και δεν έχει σχέση με τον ΑΡΗ. O Ηλιάδης είπε σε όλους ότι τους πιστεύει. Θέλει και το πιστεύει θα συμπληρώσω και ταυτόχρονα ελπίζει.

Είναι αλήθεια ότι έτσι λειτουργούμε λίγο,πολύ όλοι για την ομάδα μας. Πολλές φορές θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι καλο θα γίνει, αλλά στο τέλος διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούσαμε. Σημείωση. Όποιος λειτουργεί μέσα στον ΑΡΗ οφείλει να αντιλαμβάνεται ποιος θέλει, ποιος μπορεί και ποιος όχι, αλλιώς θα φτάσουμε 32η αγωνιστική να ψαχνόμαστε...

Από κει και έπειτα πέρα από τα παραπάνω δεδομένα που δεν τυγχάνουν καμίας αμφισβήτησης, είναι δεδομένο επίσης ότι την Δευτέρα (πολύ καλά έκανε ο ΑΡΗΣ και δέχτηκε την μετάθεση του αγώνα καθώς έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να αντιληφθεί το ηθικό κομμάτι και να μην επιχειρήσει να μείνει σε τυπολατρίες όπως θα μπορούσε να πράξει γιατί ο νόμος και το 48ωρο του έδινε το δικαίωμα το παιχνίδι να διεξαχθεί κανονικά Κυριακή) ο προπονητής παίζει το τελευταίο του χαρτί.

Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει ο Χατζηνικολάου σε σχέση με τα δυο πρώτα ματς. Ο Ηλιάδης πήγε στην προπόνηση και ζήτησε πολλά περισσότερα από τους παίκτες. Και ίσως αυτό είναι το μόνο που μπορεί να... αλλάξει γιατί κακά τα ψέματα σίγουρα ευθύνονται για τις επιλογές ο Μούτας και ο Χατζηνικολάου, αλλά δεν φταίει ο προπονητής ούτε για το λάθος του Τριανταφυλλάκου, ούτε για το λάθος του Κύργια, ούτε για το ότι δεν ακυρώθηκε το γκολ της Καλλονής.

Πρέπει και οι παίκτες να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο και τουλάχιστον φέτος δεν έχουμε τα περσινά. Οι… πληρωμές τρέχουν κανονικά ως τώρα, ζητήματα… επιβίωσης δεν υπάρχουν, άρα για μένα σε ένα μεγάλο βαθμό την Δευτέρα θα φανεί και ποιοι παίκτες μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Γιατί εδώ τίθεται και ένα ακόμα ζήτημα. Ακόμα κι αν θέλουν, μπορούν;

Η απάντηση είναι ρητορική για ορισμένους και θα διαφοροποιήσω λίγο την απάντηση. Και να θέλουν και να μπορέσουν. Ο Ατρόμητος είναι μία πολύ καλή ομάδα, το έδειξε και με την Αλκμάαρ. Τέτοια παιχνίδια όμως που ακολουθούν μία ευρωπαική μάχη προσφέρονται για... ανάποδα σκορ από τα αναμενόμενα.

Ο ΑΡΗΣ οφείλει να έχει ως στόχο το διπλό και τίποτα άλλο στο Περιστέρι. Ο Χατζηνικολάου έχει την δική του μεγάλη ευκαιρία να ανατρέψει το κλίμα. Και για αυτόν ισχύει ότι και για τους παίκτες σε σχέση με το θέλω και το… μπορώ. Στο χέρι του είναι ξεκάθαρα. Αν πάλι δεν τα καταφέρει όσο κι αν το θέλει, τότε παρά τα «θέλω» του Προέδρου από το πρωί της Τρίτης το ρεπορτάζ θα διαφοροποιηθεί από το αν ο Πουλίδο μπορεί να αγωνιστεί στο επόμενο ματς ή το ότι μένουν δυο αγωνιστικές για να εκτίσει την ποινή του ο Αγκάνθο...

ΥΓ1 Εκλογές ετοιμάζονται στον ΑΣ και μαθαίνω ότι θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις…

ΥΓ2 Μια που είπα έκπληξη, λέτε να μάθουμε τίποτα από τις 6 Σεπτέμβρη και έπειτα αποκτά δικαίωμα στην ΑΜΚ και ο όποιος τρίτος εκτός των παλαιών μετόχων; Ή ο παπάς θα μιλάει ολίγον από πορτογαλικά, μία ψιλή τουρκικά και… αζερμπαιτζανικά (sic).

ΥΓ3 Κλήρωση στο μπάσκετ και βγάζει ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ. Μην τους ξύνεις πληγές ρε… κληρωτίδα (προσοχή στους αναγραμματισμούς…)

ΥΓ4 Ένσταση!!!!!!!!!! Τιμωρήστε τώρα αυτούς που σφάζουν αρνιά, αλλά κυρίως Ολλανδούς και Ισραηλινούς. Τους Ολλανδούς για τις φωτιές με Ατρόμητο και την Μακάμπι γιατί καταρχήν την λένε έτσι και δεύτερον πέρσι έπαιζε εκεί ο Τσέζαρεκ!

ΥΓ5 Με ΑΡΗ θα παίξει ο Τζενάμο ή ο Σηφάκης;



πηγη gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα