Τα σενάρια φόρου για τους «μπλοκάκηδες»

Φόρο… αλά μισθωτών για τα εισοδήματα του 2013 θα κληθούν να πληρώσουν όσοι αμείβονται με μπλοκάκι, υπό την προϋπόθεση ότι το 75% των συνολικών εισοδημάτων τους θα προέρχεται από έναν εργοδότη με σχέση εργασίας που υποκρύπτει μισθωτή απασχόληση.

Οι «μπλοκάκηδες» δεν θα καταβάλουν αυξημένο τέλος επιτηδεύματος (650 ευρώ) το 2013, ωστόσο πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος των 500 ευρώ που ισχύει έως τώρα. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν κόψει απόδειξη προς το παρόν δεν έχει πέσει «στο τραπέζι» κάποια πρόταση.

Το ΠΑΣΟΚ

και η ΔΗΜΑΡ πιέζουν να υπάρξει εξαίρεση από την καταβολή του τέλους για όσους δεν έχουν κόψει ούτε ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της χρήσης, παρότι ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι απαλλαγή από το τέλος μπορεί να υπάρξει με τη διαδικασία διακοπής εργασιών.

Το αντεπιχείρημα των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είναι πως αν κλείσουν τα βιβλία τους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γλιτώνουν το τέλος επιτηδεύματος εις βάρος του ενδεχομένου να απασχοληθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα