Τα ροδάκινα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Η σημασία της διατροφής στην υγεία είναι γνωστή, με διάφορες έρευνες να την επιβεβαιώνουν ανά διαστήματα. Τελευταία μελέτη από ερευνητές στις ΗΠΑ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τρία ροδάκινα ημερησίως μειώνουν τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του μαστού. Βάσει των ευρημάτων επιστημόνων από τα εργαστήρια AgriLife Research στο Τέξας, το μυστικό κρύβεται πίσω από μια φαινόλη, η οποία όχι μόνο μπλοκάρει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, αλλά και τη μετάστασή του.

Η

μελέτη των ερευνητών έγινε σε ποντίκια, στα οποία και εμφυτεύτηκαν ανθρώπινα κύτταρα από μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, που συνήθως κάνει μετάσταση στους πνεύμονες. Όταν λοιπόν έδιναν στα ποντίκια εκχύλισμα από ροδάκινα, η δράση του γονιδίου που ευθύνεται για τη μετάσταση στον πνεύμονα έδειχνε να ασθενεί.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, υπολογίζεται ότι η αντίστοιχη ποσότητα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα, είναι τρία ροδάκινα τη μέρα. «Η σημασία των ευρημάτων αυτών είναι πραγματικά μεγάλη, διότι δείχνουν άμεσα την επίδραση των φυσικών συστατικών ενάντια στον καρκίνο του μαστού και τη μετάσταση που προκαλεί», σχολίασε ο δρ Luis Cisneros – Zevallos. «Μάλιστα, δίνουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να προσθέσει ένα όπλο για την καταπολέμηση αυτής της τρομερής ασθένειας που επηρεάζει τόσο πολλούς ανθρώπους».

Παράλληλα, τόνισε ότι τα ροδάκινα περιέχουν συστατικά που καταπολεμοούν τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να επηρεάζουν τα φυσιολογικά, επισήμανε δε ότι για να υπάρχουν τα ευεργετικά αποτελέσματα πρέπει να καταναλώνεται ολόκληρο το φρούτο και όχι μόνο ο χυμός του.

Keywords
Τυχαία Θέματα