Τα ποσοστά της Ελιάς θα καθορίσουν την κυβερνητική σταθερότητα

Επανέλαβε το δίλημμα πως αν η Ελιά καταγράψει χαμηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, σε συνέχεια των αντίστοιχων προειδοποιήσεών του το Σαββατοκύριακο.
Μιλώντας τη Δευτέρα στη ΝΕΡΙΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διατύπωσε αυτή τη φορά ξεκάθαρα το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, αν η Ελιά

δεν πιστωθεί αυτά που δικαιούται, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος επέμεινε ότι «το στοίχημα πρακτικά δεν είναι αν θα είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ» αλλά «η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά και πυλώνας της σταθερότητας είναι η Δημοκρατική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, που κουβαλάει το βάρος από την αρχή, επί 4-5 ολόκληρα χρόνια».
Με τις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου να δίνουν στην Ελιά ποσοστά λίγο πάνω από το 4%, είναι εμφανές ότι η ως τώρα πορεία του συγκεκριμένου σχήματος δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι στις τελευταίες εκλογές, του Ιουνίου 2012 το ΠΑΣΟΚ, είχε αποσπάσει το 12,3% των ψήφων.
«Θα ήταν πραγματικά κρίμα, τώρα που αρχίσαμε την έξοδο, αυτό να διασαλευθεί, να τεθεί υπό αμφισβήτηση, για λόγους αμιγώς πολιτικούς. Η στρατηγική της εφόδου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικούς μήνες, απέτυχε. Δεν πάμε σε εκλογές-δημοψήφισμα. Και οι έρευνες λένε ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, θέλει σταθερότητα και ασφάλεια για να βγούμε πράγματι από την κρίση και το μνημόνιο. Κάποιοι βέβαια κλαίνε και οδύρονται που βγαίνουμε, πράγματι, από την κρίση και το μνημόνιο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν είναι δίκαιο και σωστό το ΠΑΣΟΚ που επωμίστηκε το βάρος της διακυβέρνησης του τόπου στη δύσκολη αυτή περίοδο να μην πιστώνεται αναλογικά αυτά που δικαιούται.

Keywords
Τυχαία Θέματα