Τα νέα ευρήματα της ΕΛΑΣ στο σημείο της δολοφονίας

Ενδελεχείς ελέγχους πραγματοποιεί στο σημείο δολοφονίας, αλλά και στα ευρήματα που συνέλεξαν οι αστυνομικές αρχές στο σημείο, όπου έπεσαν νεκροί δυο νέοι άνθρωποι και ένας βαριά τραυματίας έξω από τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Χθες το βράδυ έγινε γνωστό πως η αστυνομία περισυνέλεξε άλλον έναν κάλυκα των 9 χιλιοστών από το σημείο της επίθεσης, φτάνοντας τους 13 κάλυκες, γεγονός, που καταδεικνύει,

πως οι δράστες «γάζωσαν» τους άτυχους νέους.

Το νέο εύρημα εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από την εξέταση της μοτοσικλέτας και των άλλων ευρημάτων.

Την ίδια ώρα, σημάδια βελτίωσης φαίνεται ότι παρουσιάζει η κατάσταση του βαριά τραυματισμένου 29χρονου, που όμως παραμένει διασωληνωμένος στην Εντατική και η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Εξάλλου, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για «εκπαιδευμένους, αδίστακτους και ψύχραιμους δράστες και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια».

Τα ίδια στελέχη μιλούν για ένα «σκληρό πυρήνα τρομοκρατών οι οποίοι δεν διστάζουν ενώ έχουν σκοτώσει να δώσουν και χαριστική βολή».

Κάποιοι βλέπουν κοινά στοιχεία με τα χτυπήματα της Σέχτας Επαναστατών, η οποία δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Πάντως, το όπλο της εκτέλεσης είναι τύπου Zastava 9 χιλιοστών και είναι «καθαρό». Δεν έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε καμία τρομοκρατική ή δολοφονική επίθεση κατά το παρελθόν.

Σημειώνεται ότι αυτά τα όπλα διαμετρήματος 9 χιλιοστών αποτελούν «σφραγίδες» της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» που σκόρπιζαν το θάνατο μέχρι και το 2010 έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛΑΣ. Τόσο στην εν ψυχρώ δολοφονία του 37χρονου Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου 2010 έξω από το σπίτι του όσο και στη δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα στα Άνω Πατήσια τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα