«Τα κεφάλια μέσα» για την κυβέρνηση

Τη σκυτάλη από τις διακοπές παίρνουν οι συσκέψεις και οι διαβουλεύσεις, καθώς η κυβέρνηση ρίχνεται στη «μάχη των προαπαιτούμενων» και των υποχρεώσεων της, ενόψει της αξιολόγησης της τρόικας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβριου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα έχει σύσκεψη σήμερα (Τρίτη) με όλους τους υπουργούς και τους περισσότερους γενικούς γραμματείας στις 10:00. Στην σύσκεψη θα μετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Μανιάτης, Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης.

Στην ατζέντα φιγουράρει πρώτα η κατάρτιση της λίστας με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, το θέμα των πλειστηριασμών και η πορεία των εσόδων. Την ίδια στιγμή, εκκρεμή παραμένουν τα ζητήματα της διαθεσιμότητας στον δημόσιο τομέα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης για ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, η παράταση του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, καθώς και η μετωπική επίθεση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα