Τα ευρωψηφοδέλτια της Ελιάς και της ΔΗΜΑΡ

Από τη Στεφανία Μουρελάτου

Ανακοινώνεται αύριο το ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς" στο Σινέ Κεραμεικός, που συγκεντρώνει προσδοκίες αλλά ακόμα τελεί υπό την βαριά σκιά, που έριξε το "μποϋκοτάζ" του Γ.Παπανδρέου και των στελεχών της επιρροής του. Προκρίθηκε το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» να απαρτίζουν πρόσωπα στην πλειοψηφία τους «χωρίς ένσημα» στην πολιτική, καταξιωμένοι όμως επαγγελματικά αλλά και στα μάτια των τοπικών κοινωνιών και των ειδικών ακροατηρίων που απευθύνονται.

Ουσιαστικά τον ρόλο της «υποψηφιότητας-σήμα

κατατεθέν» επιθυμούσαν στο ΠΑΣΟΚ να παίξει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, που έλαβε την σχετική πρόταση από τον Ε.Βενιζέλο εντός της εβδομάδας με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική, που προσωποποιεί το νέο ήθος και το νέο αέρα στα πολιτικά πράγματα, που θέλουν στη να φέρει η «Ελιά».
Οι κρούσεις προς το παπανδρεϊκο μπλοκ με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δεν απέδωσαν καθώς οι κκ. Πεταλωτής και Γερουλάνος αρνήθηκαν και μόνο η Κ.Μπατζελή δέχτηκε.

Κλειδωμένες είναι οι υποψηφιότητες των: Συλβάνα Ράπτη (νυν ευρωβουλευτής), Κατερίνα Μπατζελή (πρώην υπ. Αγροτικής ανάπτυξης), Εύα Καϊλή (πρώην βουλευτής Θες/νίκης), Θανάσης Χειμωνάς (λογοτέχνης), Κυριάκος Πιερρακάκης (μέλος ΠΣ ΠΑΣΟΚ), Παντελής Καψής (Υφυπουργός με αρμοδιότητα τη Δημόσια Τηλεόραση), Παναγιώτης Ιωακειμίδης (καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης), Ευθύμης Καρδαράς (εκπρόσωπος Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα), Σωτήρης Κατσέλος (από την κίνηση του Η.Μόσιαλου), Δημήτρης Καρέλας (από τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα), Δημήτρης Μπρίμης (πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου), Παπαϊωάννου-Σφαέλου Μαρία , Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος (από τους «58»-αναπηρικό κίνημα), Νίκος Τσολακίδης, Παναγιώτης Κωστούλας (περιφερειακό στέλεχος-από τους ενεργότερους χρήστες social media), Παναγιώτης Πάτρας (καθηγητής ), Μάνος Επιτροπάκης (μουσικός), Μπίστης Νίκος (από τους «58») κ.α.

Μέχρι τις 5 Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθεί και το ευρωψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αριστεράς- Προοδευτική Συνεργασία». Οι ζυμώσεις είναι διαρκείς και μέχρι στιγμής φαβορί για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο αναδεικνύονται οι: Θόδωρος Μαργαρίτης, Μαριλένα Κοππά, Γιάννης Τσαμουργκέλης (ακαδημαϊκός), Δημήτρης Χατζησωκράτης, Πάνος Μπεγλίτης και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Πρόθεση της «Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτική Συνεργασία» είναι να κατεβάσει μάχιμα στελέχη και με αναγνωρισιμότητα προκειμένου να ανακόψει τις διαρροές, που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να έχει προς το «Ποτάμι». Πιθανότατα να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο και κάποια από τις προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων, που με διακήρυξη τους δήλωσαν την στήριξή τους στον τρίτο πόλο της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα