«Τα είπαν» τηλεφωνικά Μόντι-Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη ενόψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη, ενώ μεταξύ των δυο πλευρών διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Εξάλλου, ο κ. Μόντι εμφανίστηκε χθες, Τρίτη αποφασισμένος να επιμείνει στην παλαιότερη πρότασή του για χρησιμοποίηση των ταμείων διάσωσης της ευρωζώνης για την αγορά ομολόγων υπερχρεωμένων κρατών παρά τις

έντονες αντιδράσεις του Βερολίνου και της Άνγκελα Μέρκελ προσωπικά.

Στο μεταξύ, τη δέσμευση της Ελλάδας στους στόχους και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει θα διαμηνύει προς τους Ευρωπαίους εταίρους του ο Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του, η οποία αναμένεται να διαβιβασθεί πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς είχε την Τετάρτη και άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και με την κα Μέρκελ η οποία τού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα