«Τα είπαν» Σαμαράς- Πούτιν με επίκεντρο το φυσικό αέριο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός σηματοδότησε την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων και διασκέδασε τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Πούτιν (το περασμένο καλοκαίρι) ότι η Ελλάδα είναι χώρα προβληματική για επενδύσεις.

Η ελληνική πλευρά έθεσε

όλα τα εκκρεμή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, το οποίο είχε εκφραστεί σε ανώτατο επίπεδο μέσω επιστολής του Αντώνη Σαμαρά προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Συναντιόμαστε ως φίλοι» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι «ο ελληνικός λαός και ο ρωσικός λαός έχουν ιστορία, θρησκεία και παράδοση που τους ενώνει, και πάνω σε αυτό χτίζουμε αυτή τη φιλία».

Στις δηλώσεις που έκαναν μπροστά στις κάμερες πριν από την έναρξη της κατ' ιδίαν συνάντησης, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκαν στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, στα επενδυτικά σχέδια της Ρωσίας στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας, αλλά και στην αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τα επιτεύγματα της Ελλάδας στο δημοσιονομικό τομέα, λέγοντας ότι η χώρα μας «ξεπερνάει μια βαθύτατη ύφεση έξι ετών».

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς ευχήθηκε «κάθε επιτυχία» στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνει η Ρωσία του Σότσι, σημειώνοντας ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στην τελετή έναρξης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε «μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση» για τη συνάντηση αυτή. «Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα», είπε και πρόσθεσε πως η Ρωσία γνωρίζει τις δυσκολίες που περνά τώρα η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα