Τ. Αλεξιάδης : «Έχουμε ένα βάρβαρο φορολογικό σύστημα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε πως το φορολογικό σύστημα της χώρας είναι «άδικο, βάρβαρο και αναποτελεσματικό» , και συνέχισε λέγοντας πως «δεν το υπερασπιζόμαστε καθώς δεν θέλουμε να μείνει μόνιμα».

Ενώ επεσήμανε πως η κυβέρνηση και με την ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε την συμφωνία με τους Θεσμούς, όπου βασική δέσμευση αυτής της συμφωνίας, ήταν η συγκομιδή φόρων 65 δισ ευρω.

Σε

ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να μείνει για πάντα αυτός ο φόρος, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αν και πότε θα αντικατασταθεί.

Για την υστέρηση στα έσοδα

Σε ότι αφορά στο ζήτημα των φορολογικών εσόδων ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η συνολική εικόνα των φορολογικών εσόδων είναι θετική, ενώ όπως δήλωσε η κυβέρνηση «προσπαθεί να μαζεύει τους φόρους,χωρίς να πληγώνει την κοινωνία».

Αναφορικά με την παράταση για την υποβολή του Ε9 έως τις 30 Νοεμβρίου ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως επιλέχθηκε αυτή η ρύθμιση καθώς υπήρχαν πολλά λάθη στις σχετικές δηλώσεις που εμφάνιζαν για παράδειγμα κτίσματα ως παραθαλάσσια , σε περιοχές όπου δεν υπάρχει θάλασσα.

Σχετικά με την απόδοση των φορολογικών εσόδων κατά τον μήνα Ιούλιο υποστήριξε πως έχει καλυφθεί το 95% του στόχου ενώ προέβλεψε πως με τα τελικά στοιχεία τα αποτελέσματα ίσως να είναι ακόμη καλύτερα.

Το άρθρο Τ. Αλεξιάδης : «Έχουμε ένα βάρβαρο φορολογικό σύστημα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα