Σύζυγος Χατζηδάκη εμβόλιο: Στο στόχαστρο η Πόπη Καλαϊτζή

Πολιτική θύελλα, σφοδρές αντιδράσεις στα social media κι εν τέλει παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η παρέλαση δεκάδων πολιτικών και αξιωματούχων, με τους υγειονομικούς, αλλά και τους πολίτες να αναρωτιούνται γιατί γενικοί γραμματείς υπουργείων και άλλοι, κάνουν το εμβόλιο νωρίτερα από εκείνους. Κερασάκι στην τούρτα, που προκάλεσε “έκρηξη” του πρωθυπουργού, ήταν οι selfie και οι πανηγυρισμοί στους λογαριασμούς των πολιτικών προσώπων στα social media. Όλη αυτή η κατάσταση προκάλεσε γκρίνια

στην κυβέρνηση, και έτσι, με παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, “κόβονται” τα κυβερνητικά στελέχη που είχαν πάρει θέση για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Όμως το αρνητικό κλίμα συνεχίζεται και παίρνει… σβάρνα και πρόσωπα εκτός κυβέρνησης. Ο εμβολιασμός της συζύγου του υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, είναι το επόμενο ζήτημα που απασχολεί εδώ και λίγες ώρες το διαδίκτυο. Βέβαια η κ. Πόπη Καλαϊτζή είναι γιατρός και εργάζεται στο Ασκληπιείο Βούλας. Η σύζυγος Χατζηδάκη εργάζεται ως γιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στην Μονάδα Αποκατάστασης Καρκινοπαθών και μάλιστα αρκετοί από τους συναδέλφους της είχαν κολλήσει κορονοϊό. Ο εμβολιασμός της έγινε με βάση την πρόσκληση των υγειονομικών, όπως αυτή είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες.

Σύζυγος Χατζηδάκη εμβόλιο: Η ανάρτηση στο Facebook

Η κ. Καλαϊτζή, ανέβασε και φωτογραφία από τη στιγμή του εμβολιασμού της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

“Η επιστήμη ΔΕΝ είναι ΓΝΩΜΗ! Η επιστήμη είναι ΓΝΩΣΗ! Και το 2020 γνωρίζουμε πολύ καλά πώς κατακτιέται η επιστημονική γνώση και πώς μετριέται. Η γνώμη για κάτι που μάθαμε για εξετάσεις στο 3ο έτος (ίσως και αργότερα…) δεν είναι αυτό που λέμε evidence-based Ιατρική. Όπως λοιπόν δε θα έρθετε σε μένα να σας εγχειρήσω για ένα πρόβλημα στο κεφάλι σας -ΜΑ ΓΙΑΤΡΟΣ είμαι!- , για τα εμβόλια ακούμε τους ειδικούς συναδέλφους που έχουν εντρυφήσει στη βιβλιογραφία και στην… πράξη!”.

Σύζυγος Χατζηδάκη εμβόλιο: Κόρη δημοσιογράφου αντέδρασε με ανάρτησή της

Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν είναι και μια κοπέλα η οποία είναι κόρη δημοσιογράφου και ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Σε ανάρτηση που έκανε στα social media έγραψε παραθέτοντας και την φωτογραφία της κας Καλαϊτζή: «Εμβόλιο- “θα προηγηθούν οι γιατροί (και πρώτα απ’ όλα όσοι βρίσκονται σε μονάδες COVID) και οι ευπαθείς ομάδες”. Από χθες γίνεται μια συζήτηση περί Υπουργών και λοιπών στελεχών της κυβέρνησης που παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν, ενώ δεν ανήκουν σε καμία από τις δυο κατηγορίες, ούτε συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως στην περίπτωση των πολιτικών αρχηγών και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, όπως φαίνεται παρακάτω, έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο και οι οικογένειες των Υπουργών- εδώ βλέπουμε τη σύζυγο Υπουργού, η οποία δήλωσε μάλιστα περήφανη που ως γιατρός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κατά του COVID και είναι από τους τυχερούς που μπορούν να εμβολιαστούν πρώτοι(η κα Καλαϊτζή είναι πλαστικός)… Ως ευπαθής ομάδα δε μπορώ να περιγράψω πως αισθάνομαι βλέποντας και ακούγοντας για πράξεις σαν τη σημερινή, μιας και το εμβόλιο θα μπορούσε να έχει δοθεί σ’ έναν άνθρωπο που το έχει πραγματική ανάγκη για να επανέλθει στην καθημερινότητά του… Το θέμα δεν είναι ούτε κομματικό ούτε πολιτικό, καθαρά ηθικό και ανθρώπινο!»

Εμβολιασμός αξιωματούχων: Οργή Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή η πασαρέλα κρατικών αξιωματούχων από τα νοσοκομεία και οι selfie μετά τον εμβολιασμό τους προκάλεσαν την οργή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, όπως αναφέρει η στήλη «Θεωρείο» οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι τις νερατζιές. Κι αυτό, γιατί ο συμβολισμός του όλου πράγματος έπρεπε να αρχίσει και να τελειώσει στον εμβολιασμό της προέδρου της δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα