Σύζυγος 20χρονης – Γλυκά Νερά: “Η Αστυνομία έχει στοιχεία στα χέρια της για το έγκλημα”

Στο σπίτι στα Γλυκά Νερά όπου έζησε τον απόλυτο εφιάλτη βρέθηκε σήμερα το πρωί ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της άτυχης Καρολάιν. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι στα Γλυκά Νερά, ο 32χρονος πιλότος ανέφερε: «Μας έδεσαν και τους είχαμε πει ήδη που είναι τα χρήματα. Από εκείνη την στιγμή και μετά…», ανέφερε αρχικά ο 32χρονος πιλότος. Μιλώντας για τη στιγμή που έμαθε ότι η γυναίκα του Καρολάιν είναι νεκρή, είπε: «Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν μίλησα με την αστυνομία, όταν ήρθαν οι αστυνόμοι μέσα και με έλυσαν». Ο 32χρονος πιλότος μίλησε και για το παιδί του,

την 11 μηνών κόρη του που βρήκαν το πρωί οι αστυνομικοί δίπλα στη νεκρή μητέρα του να την σκουντάει για να την ξυπνήσει.

Η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει

«Η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει, πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά», ανέφερε ο πιλότος. Μιλώντας τέλος για τις έρευνες, ο σύζυγος της Καρολάιν είπε: «Δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τώρα που μιλάμε, τις 3 τελευταίες μέρες ήμασταν όλοι μαζί, δουλεύουν όλη μέρα, όλο το βράδυ, όλη μέρα. Η αστυνομία, το ανθρωποκτονιών. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει είναι αυτά τα παιδιά».

Πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας για Γλυκά Νερά: Έβλεπαν την κοπέλα να καταλήγει σιγά σιγά στα χέρια τους

Την ίδια ώρα, σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Οι δράστες που μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας ακινητοποίησαν τον άνδρα δένοντάς τον. Τον άφησαν να παρακολουθεί τη δολοφονία της αγαπημένης του, να ακούει τις φωνές της και να υποφέρει… ανήμπορος να αντιδράσει. Στόχος να ξετυλιχθεί το «κουβάρι» της υπόθεσης και να συλληφθούν τα άτομα που εισήλθαν στην κατοικία στα Γλυκά Νερά. Η νεκροψία η οποία διεξήχθη στο πτώμα της 20χρονης αποκάλυψε τις συνθήκες του θανάτου της καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως αυτός προήλθε από ασφυξία και όχι τελικά από στραγγαλισμό.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων το συγκεκριμένο έγκλημα έχει μία ιδιαιτερότητα. «Συνήθως οι δολοφονικές ενέργειες, οι ανθρωποκτονίες είναι περιστατικά τα οποία συμβαίνουν κυρίως σε ηλικιωμένους ανθρώπους και ως αποτέλεσμα βαρέων σωματικών βλαβών οι οποίες καταλήγουν θανατηφόρες ακριβώς διότι στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει ένα παθολογικό υπόβαθρο» τονίζει. «Εδώ όμως βλέπουμε ξεκάθαρα ότι οι δράστες είχαν σκοπό να θανατώσουν την 20χρονη κοπέλα και μάλιστα επιλέξανε ένα βίαιο και αργό, βασανιστικό θάνατο» προσθέτει.

Ο θάνατος αυτός είναι ιδιαίτερα βασανιστικός

«Η ιατροδικαστική εξέταση μας λέει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για έναν ασφυκτικό θάνατο με απόφραξη των αεροφόρων οδών» τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας. «Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί έφραξαν τις αεροφόρους οδούς δηλαδή το στόμα και τη μύτη της κοπέλας με οποιοδήποτε μέσο και την έβλεπαν στα χέρια τους ουσιαστικά σιγά σιγά να καταλήγει» εξηγεί.

«Ο θάνατος αυτός είναι ιδιαίτερα βασανιστικός. Βέβαια έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό το οποίο θα έλεγα ότι είναι ενάντια στους δράστες με την έννοια ότι είναι ένας θάνατος ο οποίος για την επέλευσή του επιβάλλει σωματική επαφή, δηλαδή στενή επαφή του δράστη με το θύμα. Εάν μάλιστα δεν υπάρχουν τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα του δράστη μπορεί να μας δώσει ένα πλούσιο γενετικό υλικό το οποίο και θα μας οδηγήσει στην ταυτοποίησή του» επισημαίνει ο Γρηγόρης Λέων.

Τα «συμβολικά» θέματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας εστιάζει στα δύο όπως τονίζει «συμβολικά θέματα» τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση από την ελληνική αστυνομία. «Το ένα είναι όχι απλά η θανάτωση του σκύλου αλλά και το κρέμασμά του. Το δεύτερο είναι η εναπόθεση του παιδιού πάνω στη νεκρή μητέρα. Αυτά πρέπει να αναλυθούν από τους ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ. και σίγουρα θα μας βοηθήσουν στο να δούμε το προφίλ των δραστών που σε κάθε περίπτωση δεν συνάδει με τα προφίλ δραστών που βλέπουμε συχνά σε ληστείες ακόμη και σε ληστείες μετά φόνου» δηλώνει αναφέροντας: «Αξίζει βέβαια να πούμε πως στη χώρα μας αυτό που βλέπουμε πιο συχνά είναι ληστείες και όχι ληστείες μετά φόνου».

Γλυκά Νερά – Συγγενείς και φίλοι αφήνουν λουλούδια στον τόπο της τραγωδίαςΓλυκά Νερά φονικό: Στην Αλόννησο το τελευταίο αντίο

Στον τόπο που μεγάλωσε την Αλόννησο θα παιχτεί αύριο στις τρεις το μεσημέρι η τελευταία πράξη του δράματος για την 20χρονη Καρολάιν. Τόσο ο σύζυγος της Χαράλαμπος όσο και η μητέρα της Σούζαν μετά από σκέψη πήραν την απόφαση η σορός της πανέμορφης 20χρονης να μεταφερθεί στο νησί που πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της αλλά και βίωσε τον απόλυτο έρωτα στο πλευρό του άνδρα της. Έτσι η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στην κεντρική εκκλησία της Αλόννησου την Αγία Παρασκευή, όπου ολόκληρο το νησί θα βρίσκεται εκεί για να την αποχαιρετήσει. Αμέσως μετά η σορός της θα μεταφερθεί στο κοιμητήριο της Χώρας, προκειμένου να κηδευτεί.

Τραγική φιγούρα όλες αυτές τις ώρες μεταξύ άλλων και ο πατέρας της Ντέιβιντ, ο οποίος παρέμεινε στο νησί εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και που τον έχουν καθηλωμένο μέσα στο σπίτι της οικογένειας. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστό το τραγικό τέλος της 20χρονης Καρολάιν κάτοικοι του νησιού είχαν μιλήσει για το όμορφο κορίτσι περιγράφοντας την ως ένα σπάνιο πλάσμα.

«Εδώ είχε μεγαλώσει το κοριτσάκι μας από παιδί. Ήταν η ομορφιά του νησιού μας. Η Καρολάιν έζησε μια ζωή 20 χρόνια που άλλοι θέλουν τα διπλάσια χρόνια για να τη ζήσουν. Δοτικό πλάσμα, κοινωνικό, άριστη μαθήτρια, σημαιοφόρος, αθλήτρια, προσκοπίνα και τα τελευταία δυο χρόνια σύζυγος και μάνα. Τον σύζυγο της εδώ τον είχε γνωρίσει ήταν πολλά χρόνια μαζί. Ένα εξαιρετικό παιδί και εκείνος. Η Καρολίνα παρόλο που ήταν μικρή σε ηλικία, ήταν ώριμη και κατάφερε να φτιάξει μια όμορφη οικογένεια. Δυστυχώς έφυγε με τόσο απάνθρωπο και βασανιστικό τρόπο, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Έχουμε τρελαθεί όλοι».

Αθλήτρια του kick boxing με ζώνη και πολλούς νικητήριους αγώνες

«Μιλάμε για μια δυνατή κοπέλα που δεν την έβαζες εύκολα κάτω, γι’ αυτό είμαστε σίγουροι πως με κάποιο τρόπο πρέπει να αντιστάθηκε, γι’ αυτό και οι δράστες επέλεξαν να την σκοτώσουν. Είχε μεγάλη ζώνη στο kick boxing, είχε πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες, ήταν δραστήρια. Απλά με τις εξετάσεις του Λυκείου επειδή έδωσε έμφαση στα μαθήματα της είχε λίγο απομακρυνθεί. Το παιδί κατάφερε και πέρασε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Για να καταλάβετε ήταν ένα πλάσμα που τα έκανε όλα τέλεια. Είναι άδικο αυτό που έγινε». Στο νησί, το γλυκό κορίτσι πήγαινε αρκετά συχνά γιατί ο πατέρας της εδώ και χρόνια παρέμενε καθηλωμένος μέσα στο σπίτι εξαιτίας της υγείας του.

«Ο μπαμπάς της είναι μεγάλος σε ηλικία και μάλιστα εδώ και χρόνια είναι κατάκοιτος, με αποτέλεσμα να είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι τους. Η μαμά της έχει καταγωγή από τις Φιλιππίνες και ασχολείται με τον τουρισμό. Κρίμα είναι ότι πιο τραγικό αυτό που περνάει η Σούζανα η μητέρα της, αυτές τις ώρες. Δεν μπορώ να το διανοηθώ, η Καρολίνα και ο σύζυγος της ο Μπάμπης ήταν ένα ζευγάρι υπόδειγμα είχαν μεγάλη αγάπη ο ένας για τον άλλον. Πηγαίναν συχνά τα ταξίδια τους, είχαν μια άνετη ζωή, ένα πανέμορφο ζευγάρι με το παιδάκι τους. Ήταν παιδιά που δεν είχαν προβλήματα, ήταν γεννημένοι ο ένας για τον άλλον», είχαν πει κάτοικοι στο Πρώτο Θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα