«Συσκότιση», ένα παράλογο θεατρικό θρίλερ

Τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις ιστορίες, τέσσερις φόνοι. Σε μία παράξενη φυλακή οι χαρακτήρες συνυπάρχουν σε μία λεπτή ισορροπία, ο καθένας προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του, ο καθένας προσπαθεί να επιβάλλει την θέση του, να υπερισχύσει έναντι των άλλων, να διαφυλάξει το μυστικό του χωρίς να διαλυθεί στην πορεία. Ο καθένας προσπαθεί να φτάσει τον άλλον στα άκρα του, να πατήσει τα κουμπιά του.

Μέσα από τους μονολόγους τους θα φανεί η ψυχολογική τους κατάσταση, το έγκλημα, η φύση τους. Ο κάθε ένας από τους τέσσερις μονόλογους που θα εμπλέκονται με τους διαλόγους θα δίνει και από μερικά

στοιχεία για να συμπληρωθεί το μυστήριο. Τι φυλακή είναι εκείνη; Γιατί βρίσκονται εκεί; Γιατί είναι μόνο αυτοί οι τέσσερις; Παίζονται όλα στο μυαλό τους; Τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο; Και στο τέλος, η εξήγηση. Ο τελικός μονόλογος, η εμφάνιση της γυναίκας.Τέσσερις χαρακτήρες παρουσιάζουν την ιστορία μιάς γυναίκας, μιάς γυναίκας κλεισμένης σε μία ψυχιατρική κλινική να παλεύει με τις σκέψεις, με τις σκιές και με τον διχασμό της προσωπικότητάς της με την απραξία της. Θα μπορούσε να είναι μία οποιαδήποτε γυναίκα: η μάνα σου, η αδελφή σου, μία γνωστή σου. Εσύ.

Ο σκοπός του έργου:

Το κείμενο είναι νέο και γράφτηκε πάνω στους ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τον κάθε ρόλο. Η κεντρική ιδέα είναι οι τέσσερις χαρακτήρες σε μία φυλακή που θα είναι το αποκύημα της φαντασίας μιάς γυναίκας, μίας ψυχωτικής γυναίκας που ανύμπορη να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις στην ζωή της επέλεξε να ζει μέσα από εκείνους, στην φυλακή του μυαλού της. Ο κάθε χαρακτήρας έχει στοιχεία από τους ηθοποιούς και μεταστοιχειώνει την ιστορία μιάς γυναίκας και την κατάσταση του μυαλού της καθώς και την πορεία που την οδήγησε στην τρέλα. Πρόκειται για μοντέρνο παράλογο θρίλερ που στοχεύει να προβληματίσει τον θεατή, να θέσει ερωτηματικά ώστε να κληθεί ο θεατής να γίνει μέτοχος και να πάρει θέση.

Πληροφορίες:
Συντελεστές: Ομάδα BrainStorm
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Μαλτεζάκη Χριστίνα
Μουσική: Καπούλας Δημήτρης
Παίζουν οι:
Alice: Φωτεινάκη Σοφία
Dorothy: Δάβρη Καλή
Charlie:Τζάνος Δημήτρης
Wendy: Πανοπούλου Λένα
Γυναίκ: Χαρατσάρη Κωνσταντίνα
Διάρκεια: 60'/ Ώρα παράστασης: 20:30

Για 6 μόνο παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Ιανουαρίου στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλλαμίδου 2, Ψυρρή)

Keywords
Τυχαία Θέματα