Συρμάτινο φράχτη υψώνει στα σύνορα η ΠΓΔΜ – Παγιδευμένοι χιλιάδες μετανάστες

Συρμάτινο φράχτη στα νότια σύνορα με την Ελλάδα άρχισε να στήνει ο στρατός της ΠΓΔΜ, με στόχο να περιορίσει και να έχει τον πλήρη έλεγχο των προσφυγικών ροών μετά την απόφαση να δέχεται στο έδαφός της μόνο τους πρόσφυγες από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν και όχι τους οικονομικούς μετανάστες από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters,

στρατιώτες άρχισαν να τοποθετούν μεταλλικούς στύλους στο έδαφος και να ξεδιπλώνουν συρματόπλεγμα, υψώνοντας φράχτη παρόμοιο με αυτόν που ύψωσε η Ουγγαρία στα νότια σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία.

Η τοποθέτησητου φράχτη αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας πριν δύο εβδομάδες. Δόθηκε, μάλιστα, εντολή στον στρατό της χώρας να αρχίσει τις προετοιμασίες για τον καθαρισμό και την προετοιμασία του εδάφους στο τμήμα των συνόρων που θα τοποθετηθεί, ενώ τονίστηκε ότι ο φράχτης δεν θα στοχεύει στο κλείσιμο των συνόρων αλλά στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, σύμφωνα και με τον αριθμό προσφύγων και των μεταναστών που θα δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτοί κατευθύνονται.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ουδέτερη ζώνη έχουν παγιδευτεί χιλιάδες άτομα από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες, οι οποίοι διαμαρτύρονται και ζητούν να τους επιτραπεί να περάσουν, όμως η απόφαση της ΠΓΔΜ αναφέρεται ως οριστική και το πρόβλημα μετατίθεται ουσιαστικά στην χώρα μας, στο έδαφος της οποίας ουσιαστικά βρίσκονται οι μετανάστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα