ΣΥΡΙΖΑ: Σαφής επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων τα μέτρα λιτότητας

«Τα μέτρα λιτότητας αποτέλεσαν σαφή επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος δηλώσεις δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς στο Canal Plus, σύμφωνα με τις οποίες «τα (μνημονιακά) μέτρα αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση και δεν επιβλήθηκαν» από τους Ευρωπαίους και «αυτή η “ανυπόφορη” πολιτική πρέπει να “αλλάξει”».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, πρόκειται για μία ακόμα δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου που προστίθεται στην αποδόμηση της εκστρατείας φόβου και ψεύδους της Ν.Δ..

Ο

ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως τα μέτρα λιτότητα «ήταν αποτέλεσμα της εθελουσίας και πρόθυμης συνεργασίας τους με τους πιστωτές» και συμπληρώνει πως «ο μύθος της “υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης” καταρρέει».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως «οι συντάκτες των καταστροφικών μνημονίων της υποταγής στους πιστωτές δεν μπορούν παρά να εγγυηθούν μια επαχθέστερη συνέχεια τους».

«Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβίζει παρά μόνο το μνημονιακό κατεστημένο, δεν είναι πρόβλημα αλλά ρεαλιστική λύση. Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για το αδιαπραγμάτευτο πρόγραμμά του υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί τη δημοκρατική προοπτική για να βρεθούμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα